Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dissabte, març 6, 2021
Sou aquí: Home » Espai solidari / ONGs » Nova plataforma “Girona Voluntària” amb la unió de nou entitats socials

Nova plataforma “Girona Voluntària” amb la unió de nou entitats socials 

compartir

Girona

La federació sense ànim de lucre té com a objectiu rejovenir el voluntariat i crearà una borsa de persones voluntàries independents.

 

Girona ja ha vist sorgir aquest 2021 una nova federació sense ànim de lucre constituïda entre 9 entitats socials de la ciutat. Neix Girona Voluntària, una plataforma que té com a objectiu ampliar i rejovenir el voluntariat actual i oferir serveis que vagin molt més enllà de temes socials. En aquesta línia, Girona Voluntària apostarà per crear una borsa de persones voluntàries independents per poder donar suport a les entitats gironines.

Les entitats impulsores de la nova federació són: l’AFA del Centre d’Educació Especial Palau, l’Associació MIFAS, la Fundació Oncolliga, la Fundació SERGI, l’Associació Multicapacitats, la Fundació Ramon Noguera, la Fundació Sant Vicenç de PaülSupport-Fundació Tutelar Girona i el GEiEG-Grup Excursionista i Esportiu Gironí. En aquest sentit, les entitats treballaran enxarxades i amb la intenció de transformar el voluntariat en un projecte comú i compartit.

La presidenta de Girona Voluntària, Maria Mercè Roca, ha explicat que tot i que el teixit voluntari actual de les comarques gironines és molt potent, necessita ampliar-se. És per això que volen arribar a gent jove, ja que gran part de les persones voluntàries són gent gran amb temps per dedicar-se a un projecte d’una entitat. Des de Girona Voluntària defensen que el voluntariat s’ha de viure tota la vida i per aquest motiu faran campanyes de sensibilització per animar a persones de totes les edats a esdevenir voluntàries.

A més, la nova federació vol ampliar el seu camp d’acció i no tancar-se només a l’àmbit social. “La societat avui dia té moltes demandes i n’hi haurà més perquè les administracions no hi arriben”, ha explicat en declaracions a mitjans Maria Mercè Roca. Així doncs, l’entitat vol potenciar també diferents tipologies de voluntariat com poden ser l’ambiental, el voluntariat amb animals domèstics, l’esportiu o el cultural.

Una llavor a la ciutat de Girona amb intenció d’expandir-se

Girona Voluntària començarà les seves activitats a la ciutat de Girona amb la intenció de créixer i expandir-se a la resta del territori gironí. Com a pal de paller, la nova federació vol mantenir una gestió de proximitat interlocució ràpida i directa de les entitats. Per aquest motiu, volen crear una borsa de voluntariat conjunta on tindran en reserves, segons han comentat, a totes les persones que vulguin fer qualsevol classe de voluntariat.

Això vol dir que les persones voluntàries no es vincularan a una entitat concreta sinó que seran polivalents. Quan es registrin a la borsa, però, podran indicar els seus interessos perquè les entitats els puguin contactar. Una altra modalitat de voluntariat que promouran serà el voluntariat en família. Tot i que no és gaire habitual a Catalunya, des de Girona Voluntària ho veuen clau perquè pot posar les bases del que serà la llavor del voluntariat en la gent jove.♦

Text: Rubén Escobar / FCVS / Xarxanet.

Related posts: