Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de València: Obert el termini d’inscripció a la III MATINAL DE MATEMÀTIQUES online, que tractarà els usos diaris d’aquesta ciència

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

uv

La Universitat de València acull aquest dissabte 20 de febrer, online, la tercera Matinal de Matemàtiques, que s’enfoca en els usos més quotidians d’aquesta disciplina. Tractarà temes com els sistemes i fórmules que hi ha en aplicacions usades diàriament o com la interpretació d’aquestes pot arribar a modificar opinions. Amelia Simó, experta en matemàtica computacional, i Raúl Ibáñez, divulgador científic, pronunciaran les dos conferències, que començaran a les 11 hores. La inscripció, gratuïta, està oberta en https://ir.uv.es/76dwPVt.

 

 

La jornada està dividida en diferents activitats. Amelia Simó, a les 11 hores, mostrarà d’una manera senzilla i pràctica el funcionament matemàtic d’algunes aplicacions que usem diàriament com Google o Photoshop. Raúl Ibáñez, a les 12, amb la seva conferència “Però … Qui va empresonar a Sally? (Les matemàtiques en el banc dels acusats)” plantejarà qüestions sobre les possibles conseqüències d’interpretar de manera incorrecta les dades o les matemàtiques. Finalment, la jornada acabarà després d’una ronda de preguntes.

L’objectiu de la Matinal és fomentar un espai de debat en el qual es tracten diversos temes de caràcter matemàtic, però que alhora s’exposen de manera pràctica i senzilla perquè queden explicats de manera clara per al públic. L’objectiu que es persegueix és el de fomentar la divulgació i fer veure que les matemàtiques van més enllà d’un paper.

Amelia Simó, llicenciada i doctora en Matemàtiques per la Universitat de València, parlarà sobre com s’apliquen qüestions matemàtiques com l’àlgebra lineal o l’estadística multivalent a les principals aplicacions informàtiques. Expressions matemàtiques que es tradueixen en sistemes per a filtrar els correus electrònics o en algorismes per a ordenar les cerques. Amelia Simó ha investigat i treballat per a diferents institucions com l’UJI, on ha tractat, sobretot, amb matemàtiques aplicades a imatges digitals i escaneig de cossos.

Raúl Ibáñez Torres és professor de matemàtiques en la Universitat del País Basc (UPV/EHU), compta amb una gran trajectòria com a divulgador científic i ha escrit multitud de llibres i articles a més d’aparicions en diferents programes de televisió i ràdio. La seua especialitat és la Geometria Simplècica i la Cultura Matemàtica. En la seua conferència es mostraran exemples de falsos positius en medicina, persones injustament empresonades o la publicació d’informacions errònies, entre d’altres, per a mostrar les possibles conseqüències de fer una mala interpretació de les matemàtiques.

Aquesta activitat, la III Matinal de Matemàtiques. Matemàtiques d’ús diari, està duta a terme per la Unitat de Cultura Científica i Innovació de la Universitat de València en el seu Pla de Divulgació, i compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i innovació.♦

Per a inscriure’t, punxa aquest enllaç abans del dia 19: https://ir.uv.es/76dwPVt

Unitat de Cultura Científica i de la Innovació Universitat de València

Carrer del Serpis, 29 Edifici Beatriu Civera – 3a planta  46022 València  Tel. +34 96 339 50 00 www.uv.es/cdciencia

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere