Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern Valencià aprova un conveni de col·laboració amb la Universitat de València per al funcionament de la Càtedra de Drets Lingüístics

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

drets

Per mitjà d’aquest conveni, la Conselleria aportarà 80.000 euros

El Ple del Consell – el govern valencià- ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Universitat de València (UV) per al funcionament de la Càtedra de Drets Lingüístics. (21/05/2021).

L’objectiu del conveni és la col·laboració per al funcionament d’aquesta càtedra, per tal de dur a terme activitats relacionades amb la difusió i el reconeixement dels drets lingüístics vinculats a l’ús de les llengües minoritàries i la promoció del multilingüisme com a element de desenvolupament cultural i lingüístic.

Amb aquest objectiu, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport hi aportarà 80.000 euros.

Les dues institucions tenen objectius i interessos comuns en els camps de la formació, investigació, difusió i divulgació dels drets lingüístics de la ciutadania i el multilingüisme.

Així mateix, consideren d’interès prioritari la realització d’accions i la posada en marxa de projectes destinats al desenvolupament de la Càtedra de Drets Lingüístics i polítiques lingüístiques per al multilingüisme.

Per això, cal continuar col·laborant per a garantir la creació d’estructures científiques i acadèmiques en l’àmbit universitari que proporcionen a les noves generacions un espai d’estudi i reflexió i crear, així, un discurs jurídic alternatiu al dominant, més favorable a la normalització lingüística, i que permeta aconseguir una veritable igualtat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere