Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Miguel Hernández i el govern valencià signen un conveni per a la realització d’un estudi sobre pressupostos participatius

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

pp

Pérez Garijo ha subratllat que “des del Botànic volem que la ciutadania conega què fan les seues institucions” però a més “volem que formen part de la presa de decisions”

La Conselleria de Participació i la Universitat Miguel Hernández renoven la col·laboració en matèria de participació i associacionisme

 

La consellera de Participació, Transparència, Qualitat Democràtica i Cooperació, Rosa Pérez Garijo, acompanyada de la directora general de Participació Ciutadana, Mariaje Pérez Galant, ha signat el conveni de col·laboració en matèria de participació ciutadana i associacionisme amb el rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, Juan José Ruiz Martínez.

La Conselleria de Participació destinarà 15.000 euros a la UMH per a desenvolupar aquest conveni que permetrà finançar un estudi sobre els pressupostos participatius.

En aquest sentit, Pérez Garijo s’ha referit al projecte pilot de pressupostos participatius que la Generalitat ha posat en marxa, una iniciativa que ha qualificat de “pionera” en el conjunt de l’Estat a nivell autonòmic. La consellera ha explicat que per a dur a terme aquest projecte “és imprescindible la col·laboració d’institucions com les universitats i d’estudis d’avaluació com el que desenvoluparà la UMH”.

Al mateix temps, Pérez Garijo ha subratllat que “des del Botànic volem que la ciutadania conega què fan les seues institucions” però, a més “volem que formen part de la presa de decisions de l’administració valenciana”.

Pérez Garijo ha destacat la importància de continuar col·laborant “colze amb colze” amb les universitats públiques valencianes “per a fomentar la participació ciutadana en la Comunitat”.

Per la seua banda, el rector de la UMH d’Elx, Juan José Ruiz Martínez, ha indicat que l’equip d’investigació que posarà en marxa el projecte a la universitat “està desenvolupant una metodologia per a donar eines a la presa de decisions”, un estudi de què espera s’obtinguen “molt bons resultats”.

Anàlisi pressupostos participatius

A través d’aquest conveni, la UMH realitzarà una avaluació del procés de pressupost participatiu com a eina de polítiques públiques a la Comunitat Valenciana.

El projecte es concretarà en l’especificació dels indicadors necessaris per a l’avaluació dels criteris. Per a això, s’analitzaran fonts secundàries d’informació i es realitzarà la corresponent adaptació d’indicadors emprats en altres processos a aquest cas concret.

Així mateix, s’analitzaran les accions de participació. Per a això, s’estudiaran les sessions comarcals, mitjançant audició de les sessions i lectura dels documents tècnics generats. S’analitzarà tenint en compte la participació diferenciada de dones i d’homes, el tipus i la forma de participació d’unes i altres.

Igualment, es durà a terme el desenvolupament i anàlisi d’entrevistes i enquestes. El treball de camp es desenvoluparà considerant als col·lectius implicats en el procés: el de responsables polítics, l’equip tècnic responsable del procés de participació i la ciutadania.

El treball de camp s’elaborarà seqüencialment, considerant les diferents etapes del procés de participació ciutadana. En acabar cada etapa, es realitzaran entrevistes i enquestes als col·lectius implicats, per tal d’avaluar parcialment el procés, i detectar possibles aspectes de millora que puguen afectar la fase següent.

Finalment, s’analitzaran els resultats parcials i finals obtinguts per part de l’equip cientificotècnic responsable del projecte, amb perspectiva de gènere.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere