Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya comença els CURSOS DE CATALÀ presencials, semipresencials i on line

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya comencen amb més de 21.000 inscripcions en tots els nivells i més oferta presencial

Els canvis en les restriccions sanitàries permeten avançar cap a la normalitat: de 43 cursos presencials del darrer període es passa a 750, un 47 % de l’oferta general

El Consorci per a la Normalització Lingüística comença els cursos de català amb més de 21.000 inscripcions i un increment de presencialitat del 45 % respecte al total, amb més de 9.500 inscripcions presencials aquest setembre, al costat de les 641 inscripcions presencials de l’abril passat.

En els cursos, alguns dels quals van començar ahir i altres comencen avui, 23 de setembre, i acaben el 13 de desembre, es continuaran aplicant les mesures de prevenció per la COVID-19 establertes per les autoritats sanitàries que, en aquesta ocasió, ja han permès ampliar la formació en format presencial.  Així, l’oferta formativa actual de setembre contempla un 45 % de cursos en línia -amb un aprenentatge autònom i el seguiment asíncron d’un tutor- i un 47 % de cursos presencials o semipresencials -amb grups reduïts de persones. La resta de cursos s’ofereixen en modalitat virtual i semivirtual, amb sessions sincronitzades amb el tutor i amb la resta d’alumnes.

Els canvis en les restriccions sanitàries han fet possible un increment molt significatiu de presencialitat: s’ha passat dels 43 cursos presencials o semipresencials del darrer període d’abril a juliol, encara amb fortes restriccions per la pandèmia, als més de 750 cursos presencials d’aquest setembre.

La major part de les inscripcions d’aquest setembre, més de 13.600 (prop del 65 % del total) es concentren en els cursos de nivells inicials i bàsics, adreçats a persones amb pocs coneixements, o cap, de la llengua catalana.

Amb la finalitat de garantir l’atenció a les persones amb menys coneixement de la llengua i amb menys recursos econòmics, el CPNL manté la gratuïtat dels cursos de nivells inicials i bàsics i continua vigent la rebaixa del cost de la resta de nivells. Així mateix, el Consorci ha articulat un sistema per donar suport a les persones amb dificultats tecnològiques durant el període d’inscripció, amb atenció ciutadana personalitzada i assistència presencial, i ha prioritzat l’oferta de cursos presencials per a les persones que no tenen cap coneixement de la llengua, o en tenen pocs coneixements. Aquests alumnes opten majoritàriament pels cursos presencials, amb més de 8.500 inscripcions del total.

L’oferta diversa de cursos del Consorci permet desenvolupar les habilitats i estratègies necessàries per poder-se comunicar en català, tant en els usos orals més elementals com en els nivells de perfeccionament de la llengua oral i escrita, sempre amb l’objectiu de promoure i facilitar l’ús del català a tota la ciutadania i en tots els àmbits de la societat.

Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 137 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística. 
 
L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere