Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Aquest dilluns 27 de setembre comença el període d’inscripció a la “Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat” organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals dels estudiants mitjançant l’ús de la paraula i crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular.

El període d’inscripció a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat es divideix en dues fases:

  • Preinscripció: del 27 de setembre al 5 de novembre de 2021 (el formulari de preinscripció estarà disponible ací a partir de les 9 h del dia 27 de setembre).
  • Formalització d’inscripcions: del 22 de novembre al 15 de desembre de 2021.

Fase de preinscripcions

En la preinscripció, cada equip interessat s’adscriurà a una de les universitats de la Xarxa Vives organitzadores de fases locals, a través del formulari que s’habilitarà durant el període de preinscripcions.

L’assignació d’inscripcions a cada fase local a partir de les preinscripcions vindrà determinada pels criteris següents:
– 0,50 punts per un centre guanyador de fase local en el curs immediatament anterior.
– 0,25 punts per un centre que haja participat en l’edició del curs anterior, independentment de la universitat de destinació. Curs (edició de la LDSB) immediatament anterior, no s’aplica per a anys previs. Per rigorós ordre de preinscripció.
– Es reserva un 25% de les places per a centres nous del total d’equips acceptats per cada fase local. Per rigorós ordre de preinscripció.

Cada centre docent només podrà inscriure un equip a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. Excepcionalment, i a criteri de la universitat organitzadora de la fase local, es podrà acceptar més d’un equip per centre. Les universitats organitzadores de les fases locals poden fixar un nombre màxim d’equips participants. Un mateix centre no podrà inscriure equips a diferents universitats.

En finalitzar la fase de preinscripció, la universitat de referència comunicarà als equips si han estat acceptats en la fase local en la qual s’han inscrit.

En cas que un equip quedi exclòs de la fase local a la qual s’ha preinscrit, l’organització comunicarà si queden places lliures en altres fases locals, a fi que l’equip puga valorar inscriure’s a una altra universitat.

Fase de formalització d’inscripcions

Els equips preinscrits que resulten acceptats hauran de formalitzar la inscripció en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. Per fer-ho, el/la capità/na haurà d’emplenar la fitxa d’inscripció de cada membre de l’equip al formulari en línia que facilitarà l’organització i aportar la documentació següent:

  • Certificat del centre indicant quines persones formen part de l’equip i que estan matriculades al centre.
  • Fotocòpia del document d’identitat o passaport (inclòs el/la capità/na).
  • Autorització de les famílies en el cas d’alumnat menor d’edat (participació i drets d’imatge). En cas d’alumnes majors d’edat, només autorització de drets d’imatge.

Aquesta documentació s’haurà de fer arribar a la persona de contacte de la universitat de referència en el cas de la Franja de Ponent, Catalunya, Illes Balears, Andorra, Catalunya del Nord o Sardenya, i d’Escola Valenciana al País Valencià.

Informació digital i oficial de la “Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat” … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere