Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’entitat Xarxa Vives d’Universitats publica una guia per introduir la PERSPECTIVA DE GÈNERE a la docència on line

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Amb la publicació d’aquesta guia es crea una nova àrea dedicada a la metodologia en un moment de canvi en els models docents.

La Xarxa Vives d’Universitats ha publicat la tercera fase de la col·lecció Guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere, una iniciativa pionera a Europa fruit del pla de treball del Grup de Treball en Igualtat Gènere de la Xarxa Vives.

Els nous títols de la col·lecció ofereixen propostes, exemples de bones pràctiques, recursos docents i eines de consulta per a incorporar la perspectiva de gènere a les titulacions de Biologia, Nutrició Humana i Dietètica, Enginyeria Multimèdia i Enginyeria Electrònica de Telecomunicació.

A les guies d’aquestes quatre titulacions s’afegeix una guia transversal dedicada a la docència en línia en un moment de profundes transformacions en els models de docència.

Per a les coordinadores d’aquesta tercera fase de la col·lecció, M. José Rodríguez (professora de la Universitat d’Alacant) i Maria Olivella (coordinadora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Oberta de Catalunya),“una transferència de coneixement a les aules sensible al sexe i al gènere comporta diferents beneficis, tant per al professorat com per a l’alumnat. En aprofundir en la comprensió de les necessitats i comportaments del conjunt de la població s’eviten les interpretacions parcials o esbiaixades i per tant millora la qualitat docent i la rellevància social dels coneixements”. A més, segons destaquen les coordinadores, “proporcionar a l’alumnat noves eines per a identificar els estereotips, normes i rols socials de gènere contribueix a desenvolupar el seu esperit crític i a adquirir competències que li permeten evitar la ceguesa al gènere en la seua pràctica professional futura”.

Els nous títols de la col·lecció són fruit de les aportacions fetes per especialistes vinculades a diferents universitats de la Xarxa Vives.

Les autories de les guies d’aquesta tercera fase corresponen a Sandra Saura Mas de la Universitat Autònoma de Barcelona (guia de Biologia); Purificación García Segovia de la Universitat Politècnica de València (guia de Nutrició Humana i Dietètica); Sònia Estradé Albiol de la Universitat de Barcelona (Enginyeria Electrònica de Telecomunicació); Susanna Tesconi de la Universitat Oberta de Catalunya (Enginyeria Multimèdia) i Iolanda Garcia Gonzalez i Míriam Arenas Conejo també de la Universitat Oberta de Catalunya (Docència en línia).

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere