Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Discoteques i bars musicals podran reobrir a partir de la propera nit de dijous a divendres / Reacció: ja era hora!

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Serà possible amb una web app que verificarà la validesa dels certificats COVID que caldrà ensenyar

Dins serà obligatòria la mascareta i l’aforament màxim serà del 70%

El PROCICAT ha aprovat avui (05/10/2021) la reobertura de l’activitat de l’oci nocturn. La resolució, que haurà de ser validada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, estableix que aquesta mesura entri en vigor aquest divendres 8 d’octubre a partir de les 00h (la nit de dijous a divendres) i tingui una vigència de 15 dies. Les discoteques, bars musicals i espais similars podran obrir els seus espais interiors i exteriors amb un màxim d’aforament del 70%. Excepte per beure, dins serà obligatori l’ús de la mascareta i es permetrà el ball a qualsevol zona de l’espai.

La principal novetat que acompanya aquesta reobertura té a veure amb l’accés de les persones a aquests espais, que pivotarà a través del web VerificaCOVID.gencat.cat. Es tracta d’una eina que permet verificar que els certificats COVID emesos pels estats membres de la UE i pel Regne Unit són vàlids.

Per accedir al local, la persona haurà de presentar –en format digital o en paper- el codi QR del seu certificat COVID, i els responsables d’accés al local el llegiran amb la càmera de l’aplicació. Si hi pot accedir, sortirà a la pantalla la paraula ‘Validat’ o ‘no Validat’ en funció de si el certificat és vàlid o no.

L’entrada al local es permetrà per a tots els supòsits en que es genera el certificat COVID digital: amb la pauta completa de vacunació, recuperació d’haver passat la COVID els darrers mesos, o algun tipus de prova diagnòstica amb resultat negatiu, feta amb un màxim de 72h d’antelació si és una PCR o de 48h si es tracta d’un test d’antigen ràpid (TAR).

La secretària general de Salut, Meritxell Masó, ha valorat que avui és un dia important per a un sector que ha estat tancat molts mesos, al qual ha agraït la bona predisposició per arribar a l’acord assolit, de progressiva normalitat. Masó ha subratllat la senzillesa del web app, que es pot fer servir des de qualsevol telèfon i que garanteix la seguretat, perquè no hi ha traçabilitat ni emmagatzematge, de les dades que detecta.

Masó ha confirmat que el web app ja està preparat per posar-se en marxa si el TSJC ho avala. Durant aquests primers dies, el procés es faria a partir d’una web, a l’espera que estigui enllestida una aplicació que estarà a punt les properes setmanes i que tindrà les mateixes funcions.

La secretària general de Salut ha emmarcat la mesura en el context epidemiològic actual, de baixada gradual d’hospitalitzacions i d’ingressos a les UCI. “No obstant, hem de ser prudents per seguir avançant poc a poc, per anar normalitzant amb prudència”, ha dit Masó, qui no ha tancat la porta a seguir relaxant mesures i aforaments en altres activitats les properes setmanes.

Per la seva part, el secretari general d’Interior, Oriol Amorós, ha iniciat la intervenció recordant l’agent dels Mossos d’Esquadra que ha mort avui: “Tot el Departament i tot el cos dels Mossos vol fer arribar a la seva família, companys, i amics l’acompanyament en el dolor.”

El secretari general d’Interior ha assegurat que “com que ara posem un capa de protecció més demanant el certificat Covid a l’entrada, s’ha valorat possible l’activitat amb normalitat: es permetrà el ball sempre amb mascareta, i el consum dempeus però no a la pista de ball”.

Amorós ha remarcat que “la responsabilitat de portar mascareta és de cadascú. Sabem que l’oci nocturn ajudarà i farà tot el possible, però el més important és que la ciutadania sàpiga que ha de complir. És una oportunitat i un pas endavant, i no podem tornar enrere”.

PowerPoint explicatiu de la nova normativa … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere