Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou Programa de Voluntariat “Lligams”: la Universitat de Lleida n’engega un projecte pilot

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Convenis amb una dotzena d’entitats per formar persones socialment compromeses

La Universitat de Lleida (UdL) ha signat avui (06/10/2021) convenis i acords de col·laboració amb una dotzena d’entitats per posar en marxa el nou Programa de Voluntariat, anomenat Lligams. Arrenca aquest curs com a projecte pilot, amb un límit de 20 estudiants, que podran reconèixer un màxim de 3 crèdits ECTS de matèria transversal.

De moment, s’hi han afegit l’Associació d’Amics del Sàhara de les terres de Ponent, l’Associació de Caritat Sant Vicenç de Paül, l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), l’Associació Down Lleida, Càritas Diocesana de Lleida, Creu Roja Lleida, la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), la Fundació Amics de la Gent Gran, la Fundació Antisida de Lleida, la Fundació Social Sant Ignasi de Loiola (Arrels Sant Ignasi), Osmon, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i Save the Children.

El programa “és una eina que aspira a formar persones socialment compromeses, així com afavorir la implicació de la comunitat universitària en accions solidàries encarades a la transformació social per a promoure una societat més justa, igualitària, cohesionada, inclusiva, sostenible, pacífica i, per tant, més humana i feliç”, ha destacat la coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la UdL, Núria Camps. En aquest sentit, el rector Jaume Puy ha recordat que “més enllà de la docència, la recerca i la transferència de coneixement, la universitat té compromís amb el desenvolupament sostenible i el servei a les persones”.

La iniciativa, oberta també al professorat i el personal d’administració i serveis de la UdL, inclou un curs de formació de la FCVS de 12 hores i una acció voluntària de com a mínim 13 hores. Els àmbits de voluntariat previstos són: suport a projectes socioeducatius amb infància i adolescència, acompanyament a persones migrades i refugiades, hospitals i centres sociosanitaris, protecció del medi ambient, esport, inclusió, projectes de cohesió social en els barris, àmbit lingüístic i cultural, i igualtat.

El programa començarà desplegant el voluntariat de proximitat, especialment amb aquestes entitats de l’anomenat Tercer Sector. Tot i això, no tanca les portes al voluntariat internacional, que es podria incloure més endavant amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i l’Ajuntament de Lleida. El projecte pilot aquest curs 2021-2022 servirà per valorar la resposta de la comunitat universitària.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere