Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Sessió de l’Espai ViquidonesUPF (Universitat Pompeu Fabra / 19 octubre)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Espai ViquidonesUPF és un grup d’edició de la Viquipèdia offline que es reuneix durant el curs acadèmic, i té com a objectiu principal detectar el biaix de gènere a la Viquipèdia i reduir la bretxa de gènere tant pel que fa als continguts com pel que fa al nombre d’editores.

La participació en aquesta activitat forma part del Programa d’activitats de compromís social (PACS).

Però per què un espai offline? La Viquipèdia és una Wiki, és a dir un lloc web col·laboratiu que pot ser editat online i per tant les usuàries i usuaris poden crear, modificar el contingut d’una pàgina, demanar ajuda, arribar a consensos de forma interactiva, etc., Aleshores, perquè treballar offline? Especialment al començament, tothom necessita una ajuda més directa, una orientació més personalitzada que permeti avançar més de pressa i amb més confiança.

I què aporta aquest espai offline? La importància que representa tenir un espai físic permanent en el temps i en l’espai on es parla de la Viquipèdia. Posar ‘una cara’ a la Viquipèdia la fa més propera, més entenedora.

La senzillesa que representa poder preguntar cara a cara els dubtes i resoldre’ls amb companyia.

La llibertat que representa tenir un espai obert i gratuït on pot venir qui vulgui i quan vulgui sense tenir coneixement d’edició, sense inscriure’s prèviament, i poder editar en la llengua en què et sentis més còmode, esdevé un pas fàcil cap a l’edició i la creació de continguts.

La facilitat de trobada que representa tenir un centre d’activitat permanent per organitzar reunions, ja que tots els dimarts esdevenen un punt on anar a compartir idees, participar en els diferents concursos pensats per eliminar la bretxa de gènere i dissenyar projectes.

Desenvolupament de les sessions

Les sessions no tenen principi ni final, tothom aprèn al seu ritme i en funció del que ja sap i de la seva capacitat d’aprenentatge. Hi ha persones que van a les sessions quasi cada setmana, d’altres només van a resoldre dubtes puntualment, i d’altres només participen un dia.

Durant el primer trimestre del curs 2021-2022, l’Espai ViquidonesUPF es reunirà el primer i tercer dimarts de cada mes a partir del 5 d’octubre de 2021, de 17 a 19h, a l’aula 40.245, edifici Roger de Llúria, Campus Ciutadella o mitjançant l’enllaç: https://us02web.zoom.us/j/86216860317?pwd=TjRBSjVjbXJ3OW5VbGljZEo5RHdldz09

Propera sessió: Dimarts 19 d’octubre de 2021.

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere