Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Eumo Editorial: 2n PREMI D’ASSAIG Ricard Torrents Bertrana

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Eumo Editorial convoquen el Premi d’Assaig Ricard Torrents Bertrana per promoure el conreu i la difusió d’aquest gènere en llengua catalana.

Ricard Torrents Bertrana (Folgueroles, 1937) ha dedicat la vida a dos grans projectes, l’universitari i l’editorial, fruit del seu compromís intel·lectual al servei de la construcció del país i de l’enfortiment de la cultura catalana. Assagista, traductor, crític literari, estudiós de Verdaguer, membre de l’Institut d’Estudis Catalans, ha estat impulsor i primer rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i fundador d’Eumo Editorial.

Aquest Premi, que duu el seu nom, se suma ara a les iniciatives que ell ha liderat des de la consciència cultural i la militància cívica.

BASES

1. S’hi podran presentar obres que tractin sobre qüestions relacionades amb les humanitats, les ciències, l’educació i la universitat. El jurat valorarà la idoneïtat dels treballs presentats, així com el rigor en el tractament del tema i la qualitat literària del text. S’admetrà qualsevol obra que s’ajusti al gènere de l’assaig i, per tant, en quedaran exclosos els treballs amb estructura i formats estrictament de recerca, les memòries i les autobiografies. Els textos han de ser escrits en llengua catalana.

2. Els treballs presentats han de ser inèdits i no han d’haver estat premiats ni estar pendents de veredicte de qualsevol altre concurs.

3. S’admetrà un sol treball per autor.

4. El treballs han de ser lliurats en format PDF i han de portar un títol i un pseudònim de l’autor. S’han d’enviar per correu electrònic a eumoeditorial@eumoeditorial.com abans del dia 30 de gener de 2022. En el missatge del correu cal fer constar el nom del premi al qual s’opta, el títol i el pseudònim amb què es presenta l’obra, així com també el nom i els cognoms de l’autor o l’autora, l’adreça postal i un telèfon de contacte; a més, caldrà adjuntar-hi el DNI escanejat a dues cares i un breu currículum de l’autor.

5. Un cop presentat un original no es podrà retirar de concurs fins que s’hagi fet públic el veredicte.

6. El premi consisteix en una dotació de cinc mil euros (5.000 €) –que no serà comptabilitzada com a avançament de drets d’autor i sobre la qual es practicaran, si escau, les retencions establertes per la normativa tributària vigent– i la publicació de l’obra guanyadora per Eumo Editorial, que s’encarregarà de formalitzar el corresponent contracte d’edició.

7. El jurat està format per Joaquim Albareda, Xavier Antich, Francesc Codina, Pilar Godayol, Cristina Junyent, Marina Subirats i Blanca Llum Vidal.

8. El veredicte del jurat és inapel·lable i es farà públic durant el mes de maig de 2022. El premi es podrà declarar desert.

9. La persona premiada no es podrà tornar a presentar al premi fins al cap de cinc anys.

10. La participació en aquest premi comporta l’acceptació d’aquestes bases.

————–

FOTOGRAFIA: Ricard Torrents Bertrana.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere