Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Educació del govern valencià reprèn el projecte “L’escola canta” després de dos cursos de suspensió a causa de la COVID-19

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els cors dels col·legis participants interpretaran una cantata que, amb el títol ‘El cor de la Terra’, aborda la temàtica de l’emergència climàtica

Els centres poden inscriure’s fins al 17 de novembre en aquest projecte de la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Castelló de la Plana

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport del govern valencià i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana reprenen aquest curs la tercera edició de ‘L’escola canta’, després de dos cursos en què, a causa de la pandèmia, no s’ha pogut realitzar. Aquest projecte d’innovació educativa promou els valors de treball en equip i el desenvolupament de competències en matèria plurilingüe a través de la música.

La directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego, destaca la “necessitat de recuperar iniciatives com aquesta, que enriqueixen la vida de les nostres escoles i que fan de pont entre l’educació i la cultura, fonamentals per a posar en contacte l’alumnat i el professorat amb les bandes de música”.

Els centres interessats a participar-hi s’hi poden inscriure fins al 17 de novembre de manera telemàtica a través del formulari electrònic del projecte (consultar ací).

Els objectius de ‘L’escola canta’, que implica el professorat de Música, els ajuntaments i les bandes de música, són donar a conéixer la tradició musical valenciana, millorar la competència lingüística del valencià i fomentar una sensibilitat positiva i una convivència entre diferents cultures, mitjançant la formació de corals.

‘L’escola canta’ es reprendrà en el mateix punt en què va quedar aturat per la pandèmia: amb la interpretació de la cantata en valencià ‘El cor de la Terra’, que reflexiona sobre l’emergència climàtica que pateix el nostre planeta.

Aquesta cantata, amb música del compositor Pablo Anglés i lletra del director del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire) específic Artisticoexpressiu d’Educació de la Generalitat, Ximo Montañés, va ser creada per a la tercera edició de ‘L’escola canta’.

‘El cor de la Terra’

L’obra d’Anglés i Montañés combina música, cant i dramatització. Les parts dramatitzades inclouen diàlegs breus i carregats d’humor, però que inciten a la reflexió i a la reacció individual i col·lectiva per a capgirar el canvi climàtic.

Les lletres de les cançons tenen una gran qualitat poètica i denuncien la situació climàtica que pateix el nostre planeta, sense deixar de projectar, alhora, un missatge optimista de capgirament de la situació si l’ésser humà pren consciència de la realitat i és capaç de modificar hàbits i actituds.

La cantata inclou sis cançons d’estils musicals diferents (vals, pop-‘rock’, ‘ska’, ‘soul’) que s’han de treballar a escola, assajar posteriorment amb la banda de cada població i, finalment, interpretar en un concert col·lectiu obert en cada municipi.

Els centres participants rebran la partitura de l’obra en versió cant i acompanyament de piano. També hi haurà una versió de l’obra per a banda, amb les partitures per a les diferents famílies d’instruments.

Els cors dels col·legis participants, preferiblement integrats per alumnat de 5é i 6é de Primària, hauran d’interpretar conjuntament amb la banda de música del seu municipi la cantata ‘El cor de la Terra’.

‘L’escola canta’, en la primera edició, en el curs 2017-2018, mobilitzà 1.358 alumnes i 100 mestres de 29 escoles de Castelló de la Plana. En la segona edició quasi va triplicar la participació i va reunir 4.000 alumnes de 70 col·legis de sis comarques de Castelló i altres dues d’Alacant. El curs 2019-2020, en el moment que es va decretar la suspensió de les classes presencials per la declaració de l’estat d’alarma, ja s’havien inscrit en la tercera edició prop de 6.300 alumnes de 118 centres educatius de 14 comarques de Castelló, València i Alacant.

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere