Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Una tardor a tota màquina de CULTURA DIGITAL a Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquesta tardor tindrà lloc un gran nombre d’esdeveniments que tenen la innovació i la creativitat al centre. Fins a finals d’any, a Catalunya se celebra un ampli ventall d’activitats per a descobrir i gaudir de la cultura digital:

Cada dimecres, fins el 22 de desembre, a l’IDEAL, es pot gaudir del cicle de projeccions immersives Mira.mov, comissariat per MIRA Digital Arts Festival. El cicle explora la cultura digital contemporània a través de formats I narratives innovadores. Es vol crear un nou circuit d’exploració de diversos aspectes de la creativitat digital i les tendències, mostrant els artistes emergents i de renom que treballen amb imatges en moviment.

Del 20 d’octubre al 20 de novembre té lloc el EinESS, un cicle de cultura digital i economia social i solidària. Es presenten diverses formacions, xerrades i accions escèniques que exploren temàtiques rellevants del món de la cultura digital, com les noves formes de producció, els models culturals de proximitat, internet o la sostenibilitat i petjada digital.

Un dels esdeveniments clau del món de la cultura digital és el festival Sónar+D, que enguany torna a celebrar-se al CCCB, i ho fa de manera presencial, i amb dues propostes.  Per una banda, els dies 27 i 28 d’octubre se celebrarà la primera edició de l’ AI and Music S+T+ARTS Festival, que explorarà les sinèrgies entre la creació musical i  la intel·ligència artificial. El Festival reunirà a un grup de creatius, enginyers i científics amb la finalitat d’explorar i demostrar el potencial creatiu d’aquesta tecnologia a través d’un variat programa de shows en directe, actuacions remotes encarregades especialment per a l’ocasió, i un programa de xerrades, debats i hackatons.

Dins del marc del Festival,  Òpera de Butxaca ha organitzat les Jornades AI ÒPERA IA, que reflexionaran sobre els nous reptes tecnològics i la intel·ligència artificial en l’àmbit de la creació d’òpera contemporània. Tindran lloc els dies 27 i 28 d’octubre. 

Per altra banda, els dies 29 i 30 d’octubre torna el SónarCCCB. En la seva edició 2021, el festival torna a posar el focus en la innovació i la creativitat en el món de la música. Es presentaran els nous treballs dels artistes locals i internacionals més innovadors. A més, també hi haurà un espai de conferències que vol connectar els mons de l’art, la ciència i la tecnologia. Es reflexionarà sobre temes com la intel·ligència artificial, els nous imaginaris digitals, la sostenibilitat o les noves economies digitals. També es presentaran nombrosos projectes sorgits de la col·laboració entre líders locals dels camps de la creativitat, la  formació i la investigació.

Els dies 3 i 4 de novembre se celebra la segona edició de les Jornades de Defensa dels Drets Digitals en els videojocs , un esdeveniment que vol obrir el debat sobre els reptes que presenten els digitals en els videojocs, un sector amb falta de regulació. Els ponents tractaran les diferents problemàtiques lligades als drets digitals, com la falta de transparència en productes algorítmics, l’assetjament sistemàtic en mons multijugador i la falta de diversitat, o l’absència de drets laboral i sindicals a la indústria.

Enguany se celebra una nova edició del Festival LOOP de videoart, amb una fira a La Pedrera de Barcelona i diverses activitats paral·leles arreu del territori. Tindrà lloc entre el 9 i el 21 de novembre.

Entre l’11 i el 18 de novembre tindrà lloc l’IAM WEEKEND, un esdeveniment al voltant de les possibilitats d’internet.  En aquesta setena edició, es trobaran dissenyadors, investigadors, estrategs, artistes, tecnòlegs, periodistes i professionals creatius conscients que vulguin imaginar col·lectivament futurs sostenibles per a Internet.

Del 15 al 20 de novembre tindrà lloc el b’Ars, Barcelona International Arts & VFX Fair, una fira d’efectes especials i cinema que se celebra des de 2014 Barcelona, amb el focus en l’animació, els videojocs, els efectes especials i, en general, tots els aspectes de la producció de contingut digital. Reuneix el talent creatiu de la indústria de manera divertida i lúdica, amb conferències, tallers i un mercat professional i de pràctiques, en una fira que vol ser punt de trobada per al públic general, professionals i estudiants. 

I amb la mirada posada en el món videojoc, l’1 de desembre arriba al CaixaForum Barcelona Homo Ludens. Videojocs per entendre el present, una exposició que posa en relleu com els videojocs transcendeixen l’àmbit estricte de l’acte de jugar, i que ofereix una nova perspectiva sobre el concepte de gamer, tot mostrant un món videoludificat en què vida i joc convergeixen cada vegada més. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere