Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Fes-te voluntari del Gran Recapte d’Aliments 2021

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Des de LO CAMPUS DIARI us animem a fer-vos voluntaris del Gran Recapte d’Aliments del Banc d’Aliments.

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d’aliments aconseguits a Catalunya, es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.

La 13ª edició del Gran Recapte d’Aliments se celebrarà a finals del mes de novembre del 2021. Les dates seran del 19 al 27 de novembre als establiments. I de l’11 de novembre a l’11 de desembre per al Gran Recapte on line.

L’any 2020 els Bancs dels Aliments ja van modificar el format de la campanya degut a la irrupció de la COVID, substituint la recollida massiva d’aliments per una campanya virtual de donacions monetàries. Les donacions monetàries es podran fer a la caixa dels supermercats, les parades dels mercats i els establiments de petit comerç.

Tot i el canvi de format, el voluntariat continua sent clau i tornarà a estar present als punts de recollida malgrat suprimir la donació física d’aliments. El voluntariat informarà a la ciutadania del nou format del Gran recapte i el convidarà a participar.

El voluntariat en el Gran Recapte: peça clau

Les persones voluntàries seran presents als punts de recollida el divendres 19 i el dissabte 20 de novembre a l’entrada de la botiga i portant una armilla d’un sol ús i mascareta; faran torns de 4 hores cobrint les botigues més significades (un miler aproximadament).

Les seves funcions seran informar als clients del canvi d’operativa per motius de seguretat degut a la pandèmia, i de com es pot fer una donació aquest any directament a la caixa de l’establiment. Es podrà donar, 3, 5, 10, 20, 50€ o la quantitat que vulgui el donant i el destí dels diners serà per a la compra d’aliments a la mateixa cadena on compra el client, destinats a les persones en situació de vulnerabilitat.

També explicaran a la ciutadania com es poden fer donacions online a través de la web del Banc dels Aliments: granrecapteonline.com, o a la web de la mateixa cadena de distribució si ofereix el servei de compra online. Quan es faci una donació a la caixa, se’ls facilitarà una adhesiu simbòlic per enganxar-lo al cartell en forma de banyera, situat a l’entrada de l’establiment.

Pàgina del voluntariat al Web oficial del Gran Recapte per fer les inscripcions del voluntariat … clicar

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere