Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

FiraGran: Educació digital per a sèniors

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Generalitat de Catalunya mostra a FiraGran les eines de capacitació per abordar la bretxa digital

El Departament de la Vicepresidència oferirà activitats gratuïtes per apoderar la gent gran a través de l’oferta existent a la Xarxa PuntTIC

També informarà d’una manera pràctica sobre el certificat l’ACTIC, que permet acreditar les competències digitals

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya serà present amb un estand propi a FiraGran 2021, la 22a edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya que se celebrarà del 27 al 29 d’octubre. L’objectiu d’aquesta participació és donar a conèixer l’oferta existent per a la capacitació digital i l’apoderament de la gent gran a través de la Xarxa PuntTIC  i les possibilitats que ofereix el certificat ACTIC en l’acreditació de la competència digital de la gent gran.

Des de l’estand de Polítiques Digitals s’oferiran, cada 30 minuts, activitats gratuïtes dinamitzades en les quals les persones grans podran aprendre a crear un compte de correu electrònic; ser presents a les xarxes socials; aconseguir el  mecanisme d’identificació i signatura electrònica iDcat mòbil o donar-se d’alta a l’espai personal de salut digital La Meva Salut.

La bretxa digital arran de la Covid

La pandèmia ha augmentat els usos tecnològics i ha disparat els obstacles de les persones grans per accedir als serveis digitals amb una afectació del 23% de la població catalana d’entre 65 i 74 anys d’edat, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya recollides durant l’any 2020. L’anomenada bretxa digital causada per la manca de competències digitals o per no tenir dispositius informàtics en aquest col·lectiu, serà l’eix central d’alguns col·loquis, activitats i les jornades que es celebraran en el marc de FiraGran 2021.

Durant la trobada professional que tindrà lloc el 28 d’octubre, diversos experts analitzaran el fenomen i aportaran possibles solucions per abordar aquesta situació de discriminació. Així, a les 10.30 hores, el cap del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Direcció General de Societat Digital, Ricard Faura, farà la ponència sobre “Les TIC, una oportunitat pel coneixement i l’experiència”.

En el transcurs de FiraGran2021 també es realitzarà un estudi de camp per determinar el grau de digitalització de les persones grans i aprofundir sobre la realitat de la bretxa digital.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere