Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cicle “El viatge experiencial” de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic – UCC: 1a. sessió “El viatge creatiu: transposicions” diàleg amb l’escriptor Colm Tóibin

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

“El viatge creatiu: Transposicions”  amb l’escriptor Colm Tóibin és la primera sessió del I Cicle de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris titulat “El viatge experiencial”.

En aquesta sessió, Joan Masnou, professor i investigador de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, entrevistarà a l’escriptor i crític Colm Tóibín.

Es parlarà amb l’escriptor sobre la utilització de l’espai pirinenc del Pallars per ambientar les seves obres, basades sovint en la cultura de la seva Irlanda natal. La transposició cultural que això suposa i un concepte associat com el d’interculturalitat, aplicat a la creació literària, seran els eixos sobre els quals girarà aquesta interessant conversa.

Data: 4 de novembre  Hora: 17 h

Lloc: online   Es podrà seguir a través de https://uvic-cat.zoom.us/j/95350987148

Idioma: anglès

El Primer Cicle de la Càtedra

El I Cicle de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) consisteix en tres sessions que tindran lloc durant els mesos de tardor.

Aquest primer cicle de diàlegs està dedicat al tema del viatge i més en concret a allò que s’ha denominat “El viatge experiencial”.

La temàtica escollida es treballa intensament des de la Universitat perquè interessa tant a la Càtedra Verdaguer —el viatge vist des dels estudis literaris— com als grups de recerca de la UVic-UCC que s’aproximen al viatge des dels àmbits de la geografia literària, des de l’estudi historicoliterari o des de la perspectiva de gènere: es tracta del grup Textos literaris contemporanis: estudi, edició i traducció (TEXLICO) i del Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLIHC).

Les activitats tindran lloc els dies 4 i 30 de novembre i el 14 de desembre de 2021. Hi intervindran l’escriptor i crític Colm Tóibín, entrevistat per Joan Masnou, la historiadora de la literatura Neus Real, entrevistada per Pilar Godayol, i els escriptors Joan-Elies Adell i Joan Daniel Bezsonoff, que dialogaran amb Llorenç Soldevila.

En les tres sessions esmentades es parlarà sobre les transposicions del jo en el territori; sobre les petjades de les escriptores viatgeres catalanes; i sobre la geografia i el paisatge vistos des dels sentiments i l’interior dels escriptors.

L’activitat està organitzada per la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic-UCC en col·laboració amb els grups de recerca Textos Literaris Contemporanis: estudi, edició i traducció (TEXLICO) i Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLIHC), la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia. El cicle compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (convocatòria d’ajuts per a projectes de difusió de la recerca en l’àmbit de les lletres).

PROGRAMA del Cicle (pdf) … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere