Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

MECENATGE i PATROCINI per a LO CAMPUS DIARI: eines comunicatives d’empreses i institucions amb Responsabilitat Social Corporativa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquest digital LO CAMPUS DIARI fomenta quatre valors:

una visió critica canalitzada en premsa universitària i escolar,

l’oferta d’uns Serveis independents d’informació educativa,

el foment de la cultura en general i en particular la cultura i llengua catalana i aranesa

– i uns valors de solidaritat amb l’associacionisme i les ONGs.

La publicitat és una de les fonts d’ingressos per exercir un periodisme independent i donar una oferta de serveis educatius també independents.

A la vegada a LO CAMPUS DIARI  hem obert dues línies de finançament cara el món empresarial i també cara el món institucional, en els seus diferents nivells competencials.

Les dues línies són el Patrocini i el Mecenatge:

Recordem que el Patrocini és una actuació de caràcter comercial i publicitari de l’empresa o institució. 

Mentre que el Mecenatge és filantropia, sense cap altra contrapartida més que la repercussió positiva que aquesta actuació pugui suposar per a la imatge o reputació del mecenes.

Totes dues figures tenen un tractament fiscal molt diferent. Explicat en general i simplificant: en el patrocini despeses com la publicitat són deduïbles fiscalment i en el mecenatge també té deduccions fiscals.

Des de LO CAMPUS DIARI apel·lem a un Patrocini i a un Mecenatge Moderns, com a eines que no només presenten logos de les fons de finançament, siguin empresarials o institucionals, sinó que donen suport a projectes, en el nostre cas culturals i de cultura jove, com un instrument de comunicació amb els seus públics.

En concret: El Patrocini Modern ja no consisteix a canviar diners per logos, sinó en l‘aportació de valor de cada una de les parts -patrocinador i patrocinat- a l’altra i a la societat en el seu conjunt.

Però en el Patrocini i el Mecenatge hi ha un valor de profund calat que és el concepte de Responsabilitat Social Corporativa, o millor, Responsabilitat Social Empresarial (RSE), I com diuen els especialistes:

La RSE es formula en base a una nova personalitat de l’empresa, que no és ja només una entitat econòmica i de mercat, sinó també una institució social i humana, en la qual el seu comportament social no s’estableix de forma separada del comportament econòmic, ni consisteix només en un instrument ni en una estratègia, sinó que les dues responsabilitats, l’econòmica i la social, es fusionen en una nova concepció d’empresa responsable. Convé aclarir que no es tracta de filantropia, sinó que es basa en la convicció que la societat premiarà aquesta empresa responsable socialment amb la seva millor consideració en el mercat.

LO CAMPUS DIARI busca Patrocini i Mecenatge en base a la Responsabilitat Social Corporativa.

I com és sabut, els suports econòmics dels que parlem es tracta d’un comportament exercit per l’empresa o institució amb caràcter voluntari, no obligat per cap llei ni normativa.

I cada empresa o institució és un món, per això no es pot definir unes línies tancades de mecenatge i patrocini, i així LO CAMPUS DIARI establim un “Mecenatge i Patrocini a la Carta”, definint en cada cas les prestacions que calguin acordar.

Per elaborar una possible PROPOSTA

de “Mecenatge i/o Patrocini a la Carta per a LO CAMPUS DIARI”

ens podeu escriure a suport@locampusdiari.com

o telefonar-nos al 973 20 49 07

i demanar per Marti Parellada.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere