Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Escola Rubió i Ors de Reus s’adhereix al PROGRAMA MAGNET en aliança amb el Centre de Lectura amb un projecte que fomenta l’aprenentatge a través de les arts

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El programa “MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes portats a terme en aliança amb una institució

El Departament d’Educació de la Generalitat, la Fundació Jaume Bofill i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona promouen aquesta iniciativa, amb la col·laboració d’institucions culturals i científiques del territori i de les administracions locals, com és el cas de l’Ajuntament de Reus

L’Escola Rubió i Ors de Reus ha iniciat aquest curs 2021-22 el projecte d’innovació educativa en aliança amb el Centre de Lectura de Reus en el marc del Programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”.

El projecte de l’escola de primària fomenta l’aprenentatge a través de les arts. El centre forma part del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, que desenvolupen 33 centre educatius d’arreu de Catalunya i és el segon projecte magnet a la Capital del Baix Camp, amb l’Escola Marià Fortuny que manté aliança amb l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSA-URV) i el COAC.

 L’Escola Rubió i Ors ha acollit (28/10/2021) la presentació del programa Magnet a Reus, en la que han participat representants de les institucions que l’impulsen, l’Ajuntament de Reus, el Departament d’Educació, la Fundació Jaume Bofill i el Centre de Lectura.

El director general d’Innovació, Digitalització i Recerca educativa, Joan Cuevas, ha destacat que el programa Magnet “ofereix a l’alumnat una educació de qualitat a través d’aprenentatges rics i profunds per a preparar a l’alumnat pels reptes del demà: crisi climàtica, les desigualtats econòmiques o la crisi econòmica que vindrà”. Cuevas ha explicitat el compromís del Departament d’Educació amb l’escolarització equilibrada, a través del Pacte contra la Segregació i el nou Decret d’admissió i programació de l’oferta educativa.

Aprenem a través de les arts

Amb l’art, en qualsevol de les seves disciplines, l’Escola Rubió i Ors vol impulsar a l’alumnat la creativitat, la capacitat d’anàlisi, el coneixement de l’entorn, l’actitud davant l’aprenentatge i noves formes de mirar. En definitiva, que l’art esdevingui catalitzador de l’aprenentatge.

L’aliança entre l’escola de primària i educació infantil del Barri Horts de Miró i el Centre de Lectura de Reus té com a objectiu transformar l’Escola Rubió i Ors en un referent d’ensenyaments artístics integrats a Reus, promovent i facilitant la formació artística de qualitat des de les primeres etapes de l’ensenyament.

El Centre de Lectura de Reus és la institució que acompanya el procés de transformació educativa de l’Escola Rubió i Ors.

L’entitat, fundada el 1859, té com a objectiu el foment de la cultura, la catalanitat i el lliure intercanvi d’idees i es caracteritza pel seu tarannà progressista, democràtic i catalanista.

L’ensenyament ha estat, des del inicis de l’entitat, el principal objectiu del Centre de Lectura.

Magnet, aliances per a l’èxit educatiu

Aquest programa promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució d’excel·lència en un camp del coneixement específic. Aquesta aliança permet al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

Les institucions que hi participen són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere