Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

SC’21: Inauguració de la 26a “Setmana de la Ciència” al Parlament de Catalunya (12 al 21 novembre)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La 26a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’21), organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, se celebrarà del 12 al 21 de novembre.
 
L’SC’21 s’inaugurarà al Parlament de Catalunya divendres 12 de novembre, a les 10.00 hores, amb les intervencions de Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya; Gemma Geis, consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya i presidenta de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), i Jordi Portabella, director general de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

L’acte inaugural anirà seguit de la conversa “Impacte a Catalunya de la crisi climàtica i el canvi global”, amb Xavier Rodó, professor d’Investigació ICREA i cap del Programa de Clima i Salut de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), i Roser Maneja, investigadora del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i professora associada del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Núria Jar, periodista especialitzada en ciència i salut i col·laboradora a diferents mitjans, moderarà l’acte.

Text explicatiu dels organitzadors sobre la Setmana:

“ … La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, de l’Any internacional de les Fruites i Verdures, de l’Any Europeu del Ferrocarril i del Centenari de Naixement del Servei Meteorològic de Catalunya, enguany la Setmana de la Ciència se centrarà en el tema de la sostenibilitat.

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC21 són:

150 anys del naixement de Josep Maria Fuset i Tubià, biòleg i polític.

100 anys del naixement de Teresa Juvé i Acero, escriptora, pedagoga i mestra.

100 anys del naixement de Joan Triadú i Font, mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural.

L’any 2021 coincideixen dues fites clau en l’evolució de la microscòpia a la nanoescala: el 90è aniversari del primer microscopi electrònic i el 40è aniversari del primer microscopi de Sonda Pròxima, el microscopi STM. L’STM, juntament amb el microscopi AFM descobert fa tot just 35 anys, també van ser els primers a possibilitar la manipulació de la matèria a escala atòmica i donar pas a la revolució nanotecnològica …”


 
PROGRAMA Inauguració (pdf) … clicar aquí

Si hi voleu assistir, heu d’emplenar el formulari d’inscripció … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere