Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Creat a Catalunya el títol propi de Grau Superior en Luminotècnia per a les Arts Escèniques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Govern català ha aprovat avui (09/11/2021) el decret pel qual es crea el títol de la Generalitat de tècnic o tècnica superior en Luminotècnia per a les Arts Escèniques, i se n’estableix el currículum. Amb l’aprovació del nou títol propi, s’ofereix a les persones interessades formació sobre il·luminació d’espectacles, que fins ara es feia de forma no reglada.

D’aquesta manera, aquest nou cicle formatiu de grau superior proporciona una formació ajustada a les necessitats de gestió d’il·luminació dels espectacles —teatre, dansa, circ, concerts, filmacions i altres —. Al mateix temps, la titulació donarà resposta a les necessitats de qualificació professional en luminotècnia escènica, expressades pel mateix sector.

El cicle tindrà una durada de 2.000 hores i s’inscriu en els ensenyaments d’arts escèniques. La competència general d’aquest títol consisteix a gestionar la il·luminació d’una creació d’arts escèniques o música en viu, segons el disseny d’il·luminació establert, instal·lant i operant els equips d’il·luminació escènica tenint en compte el projecte artístic general i els condicionants tècnics i econòmics.

Pel que fa al currículum, alguns dels objectius generals del cicle són:

-Analitzar la dramatúrgia d’una escenificació i els valors expressius de la il·luminació i l’escenografia, determinant les característiques que la defineixen per incorporar-les al treball de gestió de la il·luminació.

-Establir els equips necessaris per al muntatge de la il·luminació analitzant-ne les funcionalitats en relació amb els requisits tècnics i artístics.

-Operar els equips de control de la il·luminació seguint les demandes de l’equip artístic, proposant solucions per a programar els estats de llum i la seqüència de la il·luminació escènica.

-Participar en el procés d’aprenentatge col·lectiu dels assajos.

-Caracteritzar les necessitats d’una producció escènica i aplicar tècniques d’il·luminació per a efectuar una proposta d’il·luminació d’acord amb els requisits funcionals de la producció en curs.

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere