Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El “Council for Doctoral Education “ de l’entitat “European University Association” convoca un “Focus Group Online” per la RECERCA “Doctoral education in Europe: Where are we heading?”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Council for Doctoral Education (CDE) de la “European University Association” (EUA) organitza un FOCUS GRUP en línia el dia 20 de gener.

L’esdeveniment contribueix al desenvolupament d’un nou document de la visió EUA-CDE sobre el futur de l’educació doctoral a Europa. El document es presentarà a la reunió anual de l’EUA-CDE 2022.

El món de l’educació superior i, per tant, de l’educació doctoral està evolucionant ràpidament. La digitalització, la transició verda, el greu infrafinançament, les demandes de més equitat i diversitat, les reformes de l’avaluació acadèmica i un context geopolític canviant tenen el potencial de modificar significativament el panorama de l’educació doctoral. Això afecta molts dels seus elements clau, incloses les pràctiques de recerca, la supervisió, la formació d’habilitats i l’ètica i la integritat de la investigació. També influeix en com s’organitza i s’estructura l’educació doctoral.

Al mateix temps, també hi ha un enfocament més gran en l’impacte i el compromís social i la seva rellevància per a futures carreres a l’acadèmia i més enllà. Alguns estan preocupats perquè la llista creixent de demandes per ampliar l’abast de l’educació doctoral pugui marginar la recerca impulsada per la curiositat com a fonament.

Per a molts d’aquests elements, la publicació de l’EUA-CDE “L’educació doctoral a Europa avui: enfocaments i estructures institucionals” i l’enquesta de l’EUA-CDE de 2021 sobre l’evolució actual de l’educació doctoral (que es publicarà el 2022) han proporcionat algunes evidències addicionals d’aquests canvis i noves prioritats, inclosa l’atenció més gran a la situació específica dels investigadors postdoctorals.

Els participants del FOCUS GRUP consideraran els motors clau per al futur de l’educació doctoral i articularan les qüestions bàsiques a què s’enfrontarà la comunitat en els propers anys. S’estructurarà al voltant del treball preparatori del Comitè de Direcció i el Secretariat de l’EUA-CDE.

El FOCUS GRUP és gratuït i només està obert als membres de l’EUA-CDE. Serà d’interès per a qualsevol persona amb responsabilitats i experiència en educació doctoral (ja sigui a nivell institucional, facultatiu o disciplinari), inclosos els líders acadèmics, els professionals de l’educació doctoral i els investigadors en fase inicial.

Els membres de l’EUA-CDE interessats a participar estan convidats a omplir el formulari de sol·licitud abans del 23 de desembre de 2021.

S’espera que els participants seleccionats participin activament en les discussions i participin en tot el FOCUS GRUP. Es compartirà prèviament un document preparatori. Per permetre les interaccions entre els participants, el nombre de places disponibles és limitat.

En seleccionar els participants, els organitzadors vetllaran per la diversitat geogràfica, institucional i disciplinària en tot el grup. A més, només hi pot participar una persona per institució.

Els resultats de la selecció es comunicaran per correu electrònic poc després de la data límit.

Per a preguntes, envieu un correu electrònic a info@eua-cde.org.

Universitats de l’àrea de parla catalana membres de la “European University Association”:

Universitat Oberta de Catalunya

Universitat Politècnica de Valencia

Universitat Ramon Llull

Universitat Pompeu Fabra

Universitat Rovira i Virgili

Universitat de Lleida

Universitat de Barcelona

Universitat Autònoma de Barcelona

Universitat Politècnica de Catalunya

Universitat de les Illes Balears

Formulari de sol·licitud … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere