Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Estudis i publicacions” / IDIOMES: Article acadèmic del professor Enric Llurda “Aprendre anglès per a parlar amb el món: reflexions al voltant de l’ensenyament de l’anglès com a llengua franca global”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Pel seu interès acadèmic recuperem un article del professor de la Universitat de Lleida Enric Llurda, publicat inicialment al digital “Caplletra”, “Aprendre anglès per a parlar amb el món: reflexions al voltant de l’ensenyament de l’anglès com a llengua franca global”.

Aquest article explora les implicacions de la dimensió global de l’anglès com a llengua franca mundial a l’hora d’ensenyar aquesta llengua en el nostre entorn educatiu. S’hi argumenta la necessitat de transcendir el paradigma del parlant nadiu com a model d’aprenentatge i ensenyament per a caminar cap a un model basat en l’usuari competent de la llengua, i s’aprofundeix en la figura del professor ideal des d’aquest punt de vista, així com els reptes que comporta a l’hora d’avaluar la competència lingüística i d’introduir-hi també la competència intercultural.

El doctor Enric Llurda i Giménez és catedràtic del Departament d’Anglès i Lingüística de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.

L’article fou publicat inicialment a la revista acadèmica “Caplletra” que és una revista internacional de filologia, destinada a la publicació de treballs d’investigació originals sobre aspectes relacionats amb la llengua i la literatura. “Caplletra” és editada i publicada per l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) i Publicacions de l’Abadia de Montserrat (PAM).

L’article té com a referència “Caplletra/ número 68 (primavera 2020)”. En digital forma part dels Open Journal Systems (OJS) que és una aplicació de programari de codi obert per gestionar i publicar revistes acadèmiques.

ARTICLE COMPLET “Aprendre anglès per a parlar amb el món: reflexions al voltant de l’ensenyament de l’anglès com a llengua franca global” … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere