Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Joan Subirats, nou ministre estatal d’Universitats després de la dimissió de Manuel Castells

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El ministre d’Universitats del Govern espanyol, Manuel Castells, deixa el govern per raons personals i el substituirà l’extinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Joan Subirats.

Subirats, nascut el 1951, va ser número 2 a la llista de Barcelona en Comú a les eleccions municipals de 2019. Va ser tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona fins que va dimitir aquest passat juliol. El va substituir Jordi Martí.

El tinent d’alcaldia va explicar que dimitia coincidint amb els 70 anys, que l’obligaven a jubilar-se com a professor universitari. El seu pròxim nomenament com a ministre suposa, doncs, la represa de l’activitat política.

Vaga d’estudiants

Precisament aquest dijous estudiants universitaris i de secundària fan vaga  contra l’anomenada “Llei Castells” sobre el sistema universitari que prepara el Ministeri d’Universitats.

L’ha convocada el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, el SEPC. Considera que el projecte de llei, tal com està redactat, és un atac al sistema educatiu i una amenaça per a l’educació pública universitària.

Segons s’indica la tramitació de la nova llei universitària seguirà endavant malgrat la dimissió del ministre Manuel Castells.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere