Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Encesa de TORRES de la MEDITERRÀNIA pels Drets humans

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’ha realitzat l’acte de l’Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels Drets humans (15/01/1022).

Enguany, l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) juntament amb diverses entitats i corporacions municipals ha coordinat aquest projecte, impulsat pel Consell Insular de Mallorca, en el qual hi han participat diversos països de l’arc mediterrani.

Les torres que ha coordinat l’IRMU en aquesta edició de l’Encesa han estat: la Torre de Can Ratés de Santa Susanna; la Torre d’en Nadal de Vilassar de Mar; la Torre de la Masia Can Roca de Baix de Castelldefels; la Torre de la Carrova d’Amposta; la Torre de la Guardiola de la Ràpita; la Torre del carrer Nou d’Alcanar i la Torres del Castell d’Orrit (Catalunya); la Torre del Castell d’Areny a Areny de Noguera (Aragó) i la Torre del Castell de Moraira i Torre del Cap d’Or de Teulada (País Valencià).

L’acte ha recreat la comunicació visual (al matí amb fum i a la tarda amb llum i foc) que tenia lloc entre les torres de guaita, essencials com a recurs d’autodefensa. Així la majoria de torres, talaies, talaiots i fortificacions presenta al conjunt dels territoris de parla catalana van ser construïdes entre els segles XIV i XVI, situades en llocs elevats i amb bona visibilitat, per poder vigilar el mar i poder avisar de qualsevol sospita d’amenaça.

Fotografia: Els ‘Dimonis la Ràpita’ encenen de llum la Torreta de la Ràpita en l’Encesa de torres de la Mediterrània pels Drets humans a l’Ebre.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere