Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’OBSERVATORI del Treball i Model Productiu: Enginyeries, analistes de gestió i organització, i programació i disseny de pàgines web, les ocupacions millor posicionades en el mercat català el 2021

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Observatori del Treball i Model Productiu ha actualitzat les dades en el sí de l’eina “Treball per ocupacions” que inclou informació sobre el mercat de treball per ajudar les persones a prendre decisions en l’àmbit professional

L’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha publicat l’actualització de les dades de les ocupacions a Catalunya corresponents a l’any 2021 mitjançant l’eina “Treball per ocupacions”.

Els resultats de 2021 indiquen que les enginyeriesanalistes de gestió i organització, i programació i disseny de pàgines web són les ocupacions millor posicionades en el mercat de treball català.

Les segueixen fins a la desena posició, les enginyeries elèctriques, analistes financers, professionals de seguretat aeronàutica, programació informàtica, enginyeries mecàniques, especialistes de bases de dades i xarxes informàtiques i enginyeries industrials i de producció.

La denominació de les professions utilitzades a l’eina correspon al nom existent en la Classificació nacional d’ocupacions de l’Institut Nacional d’Estadística.

 Treball per ocupacions, eina per prendre decisions en l’àmbit laboral

“Treball per ocupacions” és l’eina de l’Observatori del Treball i Model Productiu que ofereix totes les dades sobre les ocupacions en el mercat de treball de Catalunya, una informació útil per prendre decisions sobre orientació professional.

La informació mostra la situació de les ocupacions a través de tres eixos: els contractes de treball signats (entrades a l’ocupació), la qualitat dels contractes, i les persones que demanden aquesta feina a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La situació de cada ocupació se sintetitza en un índex que permet ordenar les ocupacions, de millor a pitjor posicionades dins el mercat de treball.

S’exclouen de la classificació les ocupacions que la seva forma d’accés es realitza per una via diferent de la contractació laboral o l’autoocupació (com és el cas d’ocupacions vinculades a les forces de seguretat i el poder legislatiu i judicial).

L’apartat Quina ocupació t’interessa? Permet fer una consulta individualitzada per a una ocupació concreta. També es pot consultar un resum de totes les ocupacions dins Ordenació de les ocupacions, així com tota la informació detallada, a dins de Metodologia i taules de detall.

A més, el portal ofereix informació detallada per a les prop de 500 ocupacions incloses a la classificació nacional d’ocupacions, d’acord amb tres eixos: contractes de treball signats, qualitat d’aquests contractes i persones demandants d’aquestes ocupacions al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Per poder analitzar les diferents ocupacions, hi ha tres índexs intermedis (un per cada eix d’informació) i un índex sintètic global que recull la situació de cada ocupació en el mercat de treball del conjunt del país i per comarques. Així, els índexs permeten ordenar les ocupacions, de millor a pitjor posicionades, de manera global i també d’acord amb els criteris de contractació laboral, qualitat i demandants.

INFOGRAFIA: Treball per Ocupacions desembre 2021 … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere