Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat Valenciana impulsa la creació de la “Càtedra Interuniversitària de Diàleg Social” què ja assumeix la Universitat Jaume I convidant la resta d’universitats públiques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La directora general de Coordinació del Diàleg Social de la Generalitat Valenciana, Zulima Pérez, ha anunciat que la Generalitat impulsarà la creació d’una “Càtedra Interuniversitària de Diàleg Social”, amb la qual “es pretén sumar el coneixement que es genera en l´àmbit universitari al diàleg social, una matèria en què la Comunitat Valenciana és pionera en l’adopció d’acords”.

Zulima Pérez s’ha reunit amb la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), de Castelló, Eva Alcón, per traslladar-li la proposta en què també es buscarà la participació de la resta de les universitats públiques valencianes.

La directora general ha avançat que la Càtedra, que va ser proposada pels sindicats i la patronal a la Mesa de Diàleg Social, “servirà per apropar al territori de la Comunitat la importància del diàleg social per a l’adopció de polítiques públiques” a través de la realització de diverses jornades.

A més, “ajudarà a la investigació i difusió del diàleg social i l’obertura de noves perspectives per continuar aprofundint en la recerca de l’interès general i del pacte”, ha afegit.

Per la seva banda, la rectora de la Universitat Jaume I ha mostrat el suport a aquesta iniciativa i ha destacat la importància ”intensificar la col·laboració entre institucions i, en aquest cas, aportar la reflexió acadèmica per avançar en solucions dialogades i consensuades que són a la base de les societats democràtiques”.

Així mateix, la Càtedra cerca servir per avaluar l’impacte dels acords aconseguits i generar noves sinergies, entre altres qüestions, en el desenvolupament de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació davant de la pandèmia.

En aquest sentit, Zulima Pérez ha assenyalat “com a repte per a aquest any” la constitució de la Mesa de Diàleg Social per al desenvolupament i seguiment de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació, que constitueix “un pas més per accelerar els canvis que contribueixin a generar ocupació, augmentar la sostenibilitat i la digitalització i incrementar la productivitat i la resiliència”.

La directora general ha conclòs que “per al Consell la participació de les universitats és un element bàsic i fonamental en el desenvolupament de les polítiques públiques per tot allò que poden aportar” i ha agraït l’interès demostrat per l’UJI, no només en aquesta Càtedra sinó també en futures col·laboracions en què començarem a treballar des de Presidència de la Generalitat”.

Acord Alcem-nos

Zulima Pérez ha recordat “el paper essencial” que han tingut els acords aconseguits entre el Consell i els agents socials, com el Pacte del Palau o l’Acord Alcem-nos, així com en les ajudes del Pla Resistir i el Resistir Plus, per pal·liar les conseqüències econòmiques i socials generades per la pandèmia, “protegint les persones treballadores, les famílies, els autònoms i les empreses”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere