Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Tancada a Educació de la Generalitat de Catalunya: els sindicats, disposats a fer-hi nit pel nou calendari escolar / Comunicat del Departament d’Educació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Desenes de persones segueixen davant del despatx del conseller, que els emplaça a una reunió de dilluns

Mestres i representants de tots els sindicats de l’ensenyament han arribat aquest migdia fins a la porta del despatx del conseller Gonzàlez-Cambray i s’hi han concentrat.

Després de la reunió que han mantingut amb el departament, els sindicats educatius s’han negat a abandonar l’edifici, fins al punt que ja preveuen passar-hi la nit.

Consideren que no se’ls ha tingut en compte i reclamen la retirada del nou calendari escolar i la dimissió del conseller, i estan disposats a quedar-s’hi mentre no s’atenguin les seves reivindicacions.

El govern ja els ha dit que descarta revertir l’avançament del calendari i insta els sindicats a parlar-ne dilluns. Gonzàlez-Cambray ha explicat, aquest matí, que la decisió d’avançar l’inici de curs està presa i no es mou, però que dilluns, al Consell Escolar, s’escoltarà a tothom i que hi ha temps per introduir-hi millores.

En declaracions als periodistes, la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha lamentat que un centenar de sindicalistes hagin irromput a la conselleria i s’hagin quedat al passadís de la cinquena planta, on hi ha el gabinet del conseller:

“No és la manera com ens relacionem institucionalment dues parts que hem de negociar tantes coses. Aquestes no són les maneres.”

També ha apuntat que els sindicats formen part del Consell Escolar, que ha avalat en quatre informes la reducció de les vacances d’estiu, ha assegurat que “no és acceptable” que diguin que estan sorpresos i ha negat que la modificació del calendari suposi un canvi en termes laborals.

“S’ha trencat la pau social”

Vista la decisió, els delegats d’Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps i UGT han anunciat que es queden a l’interior de l’edifici de la conselleria: “S’ha trencat la pau social”, ha declarat la portaveu del primer, Iolanda Segura.

En aquest sentit, exigeixen la retirada d’aquesta ordre “autoritària”, que Gonzàlez-Cambray els rebi i que s’obri una negociació real sobre aquesta i altres qüestions.

Els delegats també han fet una crida perquè, quan acabi la jornada d’aquest dijous, el personal educatiu i les famílies d’alumnes també es dirigeixin a la conselleria.

Tot i això, l’accés a l’edifici ha quedat tancat i algunes desenes de persones s’han hagut de quedar a fora per sumar-se a la reivindicació.

Comunicat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Una delegació del Departament d’Educació, encapçalada per la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, s’ha reunit amb els portaveus dels sindicats manifestants que aquest matí han ocupat la seu central del Departament. Educació ha demanat que es recondueixi la negociació i es pacti i s’acordi en el marc de les meses habituals de treball. En referència a l’ocupació aquest matí de la seva seu central per part de membres dels sindicats del sector, vol expressar les següents consideracions:

 Avui mateix hi havia convocada la Mesa Sectorial del Personal Docent no Universitari, on hi ha representats els diferents sindicats de l’educació. Una reunió de treball on els sindicats no s’han presentat, com també ha succeït en altres reunions de treball.

 Davant d’això, com ha manifestat en nombroses ocasions el conseller d’Educació, el Departament recorda que està en tot moment obert al diàleg i a la negociació en tots els àmbits que li són de competència. Un diàleg obert a representants dels docents, a les famílies, i a la resta de membres de la comunitat educativa com s’ha fet fins ara.

 D’altra banda, el proper dilluns el conseller ha convocat el plenari del Consell Escolar de Catalunya (CEC) per exposar l’avançament del calendari escolar i les mesures que l’acompanyen. El CEC en diferents ocasions ha elevat 4 informes que ha validat una proposta, que ara s’ha anunciat, que és escurçar el temps de vacances d’estiu per motius pedagògics en benefici de l’alumnat.

 Tanmateix, el Departament també recorda que la mesura d’avançament del calendari no afecta en cap cas als drets laborals dels treballadors, que tindran les mateixes jornades laborals que fins ara. No hi ha un canvi de relacions laborals que obligui a la negociació.

 Educació considera que el debat i la negociació s’ha de traslladar als espais generats per aquesta finalitat, i no a través de l’ocupació del departament per part dels manifestants, que és alhora l’espai de treball de centenars de persones que gestionen diferents àmbits de l’educació.

 17 de febrer de 2022

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere