Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

PLA VALENCIÀ del llibre i la lectura es reforça econòmicament

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Direcció General de Cultura i Patrimoni ha quadruplicat les ajudes públiques destinades al foment de la lectura des que en 2015 s’implantarà el Pla valencià del llibre i la lectura de la Generalitat.

En aquell any les ajudes per al foment lector estaven establides en 200.000 euros; en 2022 s’ha assolit la quantitat d’1.000.000 d’euros, un 400 % més. No només s’ha augmentat la quantitat de diners, també s’han creat noves línies: la de foment lector a les biblioteques, creada en 2018 i dotada enguany amb 350.000 euros, i l’ajuda que es posa en marxa per primera vegada enguany de foment lector a les llibreries, amb 360.000 euros.

Aquestes dades les ha facilitat la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, que s’ha reunit amb els agents que fomenten la lectura als municipis de València, per a explicar les accions que preveu la segona part del Pla valencià del llibre i la lectura.

En la seua intervenció ha indicat que enguany es destinaran més de 5 milions d’euros en ajudes econòmiques, coorganització d’activitats i suport a iniciatives que incentiven llegir a la Comunitat Valenciana.

“A més de l’increment significatiu de les propostes econòmiques, s’incideix en l’impuls de la vertebració i la coordinació de les polítiques territorials per a les accions encaminades a optimitzar els objectius en positiu del foment a l’hàbit lector”, ha explicat Carmen Amoraga.

També ha dit que “s’impulsarà una xarxa reticular en què interactuen tots els agents implicats i ens esforçarem perquè hi haja una gran coordinació amb un objectiu comú: l’increment de la lectura a la Comunitat Valenciana”.

La Generalitat assumeix la coordinació de les accions per a elevar l’índex de lectura basant la seua estratègia en la interconnexió i la transversalitat dels agents (biblioteques, llibreries, editorials, escriptors, il·lustradors, etc.) i en la territorialització de les activitats, i dona protagonisme a les accions procedents de les entitats locals.

Una de les accions més immediates és dur a terme un pacte per la lectura. ‘Pactem’ és un compromís que estarà liderat per la Generalitat amb l’adhesió d’universitats públiques, diputacions i entitats relacionades amb el sector del llibre, en un primer estadi, al qual s’aniran sumant altres institucions públiques i privades.

També s’ha creat el servei de Foment Lector de la Generalitat, que s’encarregarà de coordinar accions i realitzar-ne un seguiment, així com dinamitzar consells lectors locals que duen a terme propostes planificades amb la finalitat d’incrementar la lectura en la societat.

“Estem fent un esforç en tots els àmbits i dirigit a tots els segments de la població, especialment als joves, perquè la lectura és cultura i una eina fonamental per al seu desenvolupament personal i professional”, ha afirmat Carmen Amoraga.

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere