Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Centre del Carme Cultura Contemporània i Berklee College of Music uneixen música, art i tecnologia en ‘INOCON 2022’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Una trobada híbrida que vincula música i tecnologia i pretén ser un punt de trobada entre la indústria i els joves creadors – Instal·lacions, conferències i un concert per a disfrutar de manera presencial i en reproducció en continu, del 7 al 9 d’abril

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València i Berklee College of Music celebren del 7 al 9 d’abril la tercera edició d”INOCON’, un esdeveniment híbrid -en línia i presencial- que inclou xarrades, instal·lacions i un concert amb els millors alumnes del Berklee College of Music.

Sorgit en plena pandèmia, ‘INOCON’ busca oferir als visitants una experiència musical en clau tecnològica i, al mateix temps, ser una plataforma de contacte entre la indústria i els nous talents vinculats a la tecnologia.

El dissabte 9 d’abril, jornada de clausura de l’esdeveniment, tota l’activitat es concentrarà al Centre del Carme amb dues instal·lacions i l”INO-CONCERT’, un concert de clausura que mostrarà el talent dels estudiants de l’escola i que també podrà seguir-se en reproducció en continu a través de YouTube. L’accés a totes les activitats és gratuït fins a completar-ne l’aforament, i no és necessària inscripció prèvia.

“Des del Centre del Carme apostem pels nous formats artístics i per l’ús de la tecnologia com a eina de divulgació capaç de trencar barreres i facilitar l’accés a la cultura”, assenyala el director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

Una de les dues instal·lacions que podran visitar-se al Centre del Carme des de dissabte que ve i fins al 17 d’abril, en el marc d”INOCON 2022′, és ‘Luxonus’, una proposta participativa basada en un estudi sobre el comportament de les ones lluminoses en l’espai i la relació que tenen amb els diferents mitjans, que estarà situada a la Sala Contraforts a partir de les 12.00 hores del dissabte.

L’experiència consta de tres etapes, en les quals la projecció d’animacions sobre materials mostra les diferents propietats físiques de la llum, acompanyades per una peça sonora inspirada en aquestes.

Una hora més tard, a l’Espai D, s’inaugurarà ‘Rainbow for tomorrow’, instal·lació audiovisual que reimagina les ones sonores entre línies de colors superposades, mitjançant una projecció interactiva en què es convida els participants a manipular les línies fent ús d’eines tecnològiques.

La instal·lació pretén mostrar com la participació de diferents persones és capaç de crear una cosa preciosa i, al mateix temps, busca que l’art siga accessible a tothom.

Concert de clausura

L”INO-CONCERT’ serà l’acte de clausura d’aquesta edició d”INOCON’: un concert en el qual Berklee València mostrarà el talent dels seus estudiants mitjançant una selecció d’actuacions i DJ set en viu al claustre gòtic del CCCC. Les actuacions tindran lloc entre les 21.00 h i les 23.15 h i comptaran amb la participació d’Adam Kaleta, Rick Chang, Peter Summer, Páton Hardy, Rory McFadden, Wes Paluska, Nelleke Kuipers, Christian Dias i els DJ Steddy Hands, LA.CO.NY i Mariatti. A més de celebrar-se de manera presencial, amb accés gratuït fins a completar-ne l’aforament, el concert també es retransmetrà en directe a través del canal de YouTube de Berklee València.

Més informació sobre ‘INOCON’ en consultar ací

Fotografia: Centre del Carme Cultura Contemporània a València.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere