Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Sis propostes per un “Sant Jordi solidari i amb valors” promogudes pel MERCAT SOCIAL que és una iniciativa de la Federació Catalana de Voluntariat Social

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Mercat Social ofereix productes que transformen vides tot l’any, però aquests dies té un aparador especial per celebrar el dia de la rosa i dels llibres.

Sant Jordi és un bon moment per buscar productes elaborats en els tallers d’entitats socials. Són detalls fets a mà, de proximitat i que contribueixen a donar continuïtat als serveis de les entitats. Un any més, El Mercat Social té en marxa la campanya ‘Roses que transformen vides’: xocolata, llibretes amb il·lustracions de Sant Jordi, tasses per esmorzar, sabons amb olors diverses, figures de ceràmica i roses de diferents materials són algunes dels detalls que s’hi recullen.

A només un clic, El Mercat Social -iniciativa de la Federació Catalana de Voluntariat Social– ofereix articles de Sant Jordi per contribuir a la inserció sociolaboral de persones amb especials dificultats. Recollim algunes de les propostes.

La xocolata sempre és benvinguda i per Sant Jordi, Ordi Natura, ha preparat un assortiment de dotze bombons. Són bombons elaborats artesanalment a l’obrador d’Ordi Natura, on treballen persones amb discapacitat intel·lectual. Els treballadors i treballadores s’encarreguen de tot el procés d’elaboració, empaquetat i etiquetatge dels productes.

Cada caixeta conté: tres bombons de xocolata negra 70% amb crema de taronja, tres de xocolata amb llet, gianduja i neules, tres de xocolata blanca amb praliné de festucs i llimona, i tres de xocolata rubi amb crema de gerds.

Si ets de les persones que t’agrada tenir a mà una llibreta per apuntar-hi les bones idees i construir històries, et pots autoregalar un dels quaderns amb espiral i amb motius de Sant Jordi que elabora la Fundació Portolà. N’hi ha amb dibuixos de dracs, amb roses i també amb castells, però totes són la mar d’útils i pràctiques.

Són llibretes confeccionades artesanalment pels treballadors i treballadores amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Portolà. També fan tasses amb motius de Sant Jordi i bosses de roba molt pràctiques

Pastilles de sabó en forma de rosa és la proposta que arriba aquest Sant Jordi des del Taller Baix Camp, de Reus. Són sabons fets de forma artesanal per persones amb discapacitat intel·lectual i poden resultar un bon detall tant per fer un obsequi personal com un detall d’empresa.

Tenir a mà un bon punt de llibre sempre va bé. I més ara que és temps de regalar i rebre llibres. Doncs l’Associació acidH ha creat un paquet de cinc punts de llibre reciclats especials per aquest Sant Jordi.

Són marcadors de llibre fets de paper reciclat i d’una manera totalment artesanal. Això vol dir que cada punt de llibre és únic i surt de les mans de persones amb intel·ligència límit que estan entrenant les seves habilitats laborals i personals al taller prelaboral de l’Associació acidH. Els beneficis de les vendes es reinverteixen en el projecte.

Sant Jordi són roses, però també són dracs. Els i les joves del Taller ArtIntegrat han creat amb el mestre artesà un producte únic: un drac de ceràmica que serveix per posar l’encens. Es tracta d’un producte inspirat en l’animal mitològic i totalment artesanal amb el valor social del projecte d’ocupació del Taller ArtIntegrat.https://www.youtube.com/embed/dRwUwvdLt-Y

El Mercat Social s’hi poden trobar diferents estils de roses, el producte estrella de Sant Jordi. Les Roses Enrotlla’t d’AIS Ajuda són fetes a mà, boniques, úniques i personalitzables.

Els beneficis de la venda de les roses es destinen a projectes d’inclusió social i sensibilització per donar suport a persones amb discapacitat. AIS Ajuda organitza sortides d’oci inclusiu respir familiar amb voluntariat. Gràcies a aquesta iniciativa moltes persones poden gaudir d’un temps de descans molt necessari i de relacions socials. AIS Ajuda va rebre l’any passat el primer premi del Premi Voluntariat, uns guardons que reconeixen la tasca de les entitats sense ànim de lucre catalanes en l’àmbit del voluntariat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere