Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La comunitat educativa es torna a mobilitzar a Barcelona contra la gestió del conseller d’Educació de la Generalitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Professors, alumnes i famílies s’han manifestat aquest migdia (14/05/2022) a Barcelona. Entre altres reivindicacions, demanen la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que es reverteixin les retallades a l’escola pública i que s’ajorni l’avançament de l’inici del curs, previst per al 5 de setembre, una setmana abans que fins ara.

Són 1.100 persones, segons la Guàrdia Urbana, que han sortit a quarts d’una del migdia de la plaça Universitat i s’han dirigit al centre de la ciutat, amb lemes com “La comunitat educativa diu prou”. La manifestació s’emmarca dins una jornada reivindicativa que també té previstos tallers i trobades i un dinar popular a l’Arc de Triomf.

La jornada l’han organitzat els sindicats USTEC, CCOO, el Sindicat d’Estudiants, els Professors de Secundària, la Intersindical, la CGT i també Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (AFFAC).

No s’hi han sumat, en canvi, els sindicats UGT i USOC, perquè una de les reivindicacions és que s’acabi amb els concerts i aquests dos sindicats també representen els centres concertats.

Els manifestants també reclamen que s’obri una negociació “real”, al seu entendre, amb el Departament d’Educació. Reclamen invertir un mínim del 6% del PIB en educació –ara, asseguren, no se supera el 4%–, la reducció de les ràtios, la retirada dels nous currículums i l’estabilització dels treballadors interins –que asseguren que representen més del 40%–.

La protesta coincideix amb la resolució aquesta setmana del TSJC, que ha requerit a la Generalitat el compliment immediat de la sentència del 25% del castellà a tots els centres educatius de Catalunya. En aquest context, aquest dissabte també reclamen cobertura legal en la immersió lingüística.

Iolanda Segura, d’USTEC, ha declarat abans de començar la marxa: “Això ja se sabia i, per tant, no s’han de buscar subterfugis per intentar escapar-se d’aquesta sentència, que ja veiem que no estan servint i només posen en perill la immersió lingüística i la vehicularitat del català.”

Quatre jornades més de mobilitzacions

Per tot plegat, la comunitat educativa ha convocat quatre jornades més de protestes abans de final de curs: dues jornades de vaga i dos dies d’aturades parcials.

En concret, les vagues seran el 25 de maig i el 9 de juny, mentre que el 17 de maig i el 2 de juny es faran aturades de 8 a 10 del matí.

Les mobilitzacions s’afegeixen a les cinc jornades que ja van fer al març, marcades per un seguiment desigual de la vaga i les manifestacions multitudinàries a Barcelona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere