Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

A Catalunya s’ha obert la preinscripció als Centres de Formació d’Adults per al proper curs 2022-2023

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’ha obert el període per fer la preinscripció als centres de formació d’adults per al proper curs 2022-2023, que es podrà dur a terme fins al dia 29 i, la matriculació, del 2 al 9 de setembre. L’educació d’adults o educació al llarg de la vida comprèn les activitats d’aprenentatge que permet que les persones adultes desenvolupin les capacitats,  enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals.

 Les persones que es poden preinscriure en aquests estudis ho poden fer amb objectius diferents, com obtenir una titulació, posar-se al dia o ampliar els coneixements. L’oferta educativa dels centres d’educació d’adults és la següent: 

-Ensenyaments de llengües: català, castellà, anglès i francès.

-COMPETIC: ensenyaments que tenen com a propòsit facilitar l’adquisició de les competències mínimes i els conceptes bàsics en tecnologies de la informació i la comunicació per desenvolupar-se en la societat actual.

-Formació instrumental: l’objectiu és aconseguir que les persones adultes adquireixin unes competències mínimes per facilitar la seva integració i participació social, una millor convivència en l’entorn actual, la inserció laboral i el desenvolupament de la pròpia autonomia.

-Educació secundària per a les persones adultes: aquests estudis permeten completar els ensenyaments bàsics i obtenir el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria (GESO).

-Curs específic per a l’accés als cicles formatius de grau mitjà (CAM).

-Preparació per a les proves d’accés a cicles de grau mitjà i superior, a la universitat per a majors de 25 anys.

Pel que fa a l’accés, amb caràcter general poden accedir a l’educació d’adults les persones que han complert 18 anys o bé els compleixen durant l’any natural que inicien la formació. També hi poden accedir les persones que compleixen com a mínim 16 anys l’any natural que inicien la formació si tenen un contracte laboral que les impedeix assistir als centres educatius en règim ordinari o si són esportistes d’alt rendiment.

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere