Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova edició de la CÀTEDRA Emili Pujol de Cervera: Curs de Música, Festival Internacional de Música i Fira de Lutiers

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

A la ciutat catalana de Cervera es celebra del 16 al 25 de juliol una nova edició de la CÀTEDRA Emili Pujol. Al llarg de 41ª edicions, aquest esdeveniment musical s’ha convertit en un dels puntals formatius per a milers d’estudiants de música que han volgut aprofitar l’estiu, per aprofundir en els estudis musicals i en el perfeccionament dels seus instruments.

En aquest sentit, destaca el retorn a Cervera dels alumnes internacionals i d’un notable increment del nombre de professors i de classes respecte l’edició anterior del Curs de Música, que encara estava molt marcada per la pandèmia.

Paral·lelament, amb l’estada a Cervera de centenars d’alumnes, té lloc un festival de música clàssica, que també s’obre a multitud d’estils com el jazz, el folk o el pop, entre d’altres. Un certamen que augmenta el nombre de concerts respecte l’any passat i que presenta la JONC i Joan Dausà com a caps de cartell.

I, per últim, la Càtedra inclou, en una de les seves jornades, la fira del món lutier més important del sud d’Europa. Fins a 9 cases d’artesans lutiers es reuniran als Passadissos de la Universitat per mostrar el seu art i el resultat de la seva feina: uns instruments únics i de gran qualitat. Com és habitual, la Fira de Lutiers exhibirà instruments d’un valor incalculable.

El Curs de Música

Una de les novetats d’aquesta edició del Curs Internacional de Música és la tornada a la seva ubicació tradicional: la Universitat de Cervera (després de l’impàs de l’any passat que es va haver de traslladar al Conservatori).

També s’afegeix com a novetat la partició del curs en dues parts. Del 16 al 21 de juliol, es faran les classes de guitarra, violí, viola, violoncel, contrabaix i orquestra. I del 21 a 26 del mateix mes, tindran lloc les de piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompeta, trombó, trompa i banda.

S’incrementen notablement el nombre de professors que passaran a ser 25. Tots ells tenen un gran prestigi en l’àmbit de la música i la formació i, aquest, és un dels grans atractius del curs.

Una altra de les novetats és que, en aquesta edició, s’afegeix el saxo com a nou instrument d’aprenentatge.

El Festival Internacional de Música

Nascut el 1981, el Festival Internacional de Música de Cervera ofereix una cartellera de prestigiosos intèrprets i l’afany artístic en la combinació de diferents estils i formacions musicals. El Festival embolcalla la ciutat de Cervera amb nombrosos concerts amb una gran quantitat de formats diferents.

Dissabte, 16 de juliol de 2022 CONCERT INAUGURAL / Magnificat / JONC – Jove Orquestra Nacional de Catalunya i Cor Jove Nacional de Catalunya.

Diumenge, 17 de juliol Guitarra, tradició i modernitat  / Anders Clemens, guitarrista / Obres de M. Camahort, R. Humet, M. Smaili, F. Sor i A. Tansman.

Dilluns, 18 de juliol Recital de piano / Fantasies, reminiscències i petjades / Jordi Camell, pianista / Obres de J. S. Bach, L. V. Beethoven, J. Camell, C. Debussy.

Dimarts, 19 de juliol Música de cambra / Professores i professors del Curs Internacional de Música de Cervera • Obres de M. Blancafort, L. Boccherini, F. Pedrell, M. Ponce i F. Schubert.

Dimecres, 20 de juliol CONCERT DE LA XVIII FIRA DE LUTIERS / ORQUESTRES DE CORDA DEL CURS INTERNACIONAL DE MÚSICA / Corrado Bolsi i Miquel Muñiz, violins /  Ulrike Haller, soprano / Manel Valdivieso, director / Obres de J. S. Bach, F. Mendelssohn i E. Toldrà.

Dijous, 25 de juliol Audicions d’alumnes de corda i guitarra.

Divendres, 26 de juliol Presentació del nou disc a la demarcació de Lleida / HO TENIM TOT / Joan Dausà.

La Fira de Lutiers

 La Càtedra inclou en una de les seves jornades, la fira del món lutier més important del sud d’Europa. Fins a 9 cases d’artesans lutiers es reuniran als Passadissos de la Universitat el dimecres, 20 de juliol, per mostrar el seu art i el resultat de la seva feina: uns instruments únics i de gran qualitat. Presentació del violí J.B.Vuillaume i taula rodona al voltant d’aquest lutier

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere