Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cultura del Govern Valencià proposa impulsar la CÀTEDRA Vicent Andrés Estellés per a preservar el llegat del poeta

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Conselleria ha fet aquesta proposta a la família del poeta, les entitats que vetlen pel seu llegat i l’Ajuntament de Burjassot

Cultura pot iniciar la constitució de la Càtedra, dedicada a l’obra del poeta, amb les universitats públiques valencianes 

La Conselleria de Cultura ha estudiat fórmules per a posar solució a les conseqüències de l’extinció de la Fundació Vicent Andrés Estellés, adscrita a l’Ajuntament de Burjassot. Des d’aleshores, s’ha mantingut una comunicació directa amb la família del poeta i les entitats i associacions que han vetlat sempre pel llegat d’Estellés.

A principi de juny, la consellera Raquel Tamarit es va adreçar a la família i a l’associació Ca Bassot per tal d’abordar alternatives per a assegurar el patrimoni literari i de difusió de la figura de Vicent Andrés Estellés. Així mateix, des de la Conselleria es va contactar amb l’Ajuntament de Burjassot per comptar amb la seua participació. 

La Conselleria de Cultura ha exposat a totes les parts una solució àgil que es pot impulsar des del departament de la consellera Raquel Tamarit. En aquest sentit, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López Camps, ha explicat que “estem disposats a treballar des de ja mateix en la creació de la Càtedra Vicent Andrés Estellés, amb la col·laboració de les universitats públiques valencianes i així dotar-la també de fons econòmics per part nostra en el pressupost de 2023”.

“D’aquesta manera, -ha afegit Ximo López- la Càtedra es convertirà en un espai d’estudi de l’obra del poeta i també podrà impulsar treballs d’edició, divulgació i commemoració, atés que el 2024 serà el centenari del naixement del poeta. A més, podrà donar suport a les nombroses iniciatives socials al voltant de l’escriptor de Burjassot, com les Festes Estellés. Seria, així mateix, un òrgan col·legiat amb la participació de representants del món associatiu, del món de la investigació, de la família del poeta i d’altres administracions que en vulguen ser partícips”.

Fotografia: Vicent Andrés Estellés.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere