Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou cicle de formacions per COMBATRE els RUMORS que fan perillar la convivència

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Va arrencar a Terrassa (19/07/2022) la primera edició de les càpsules “Rumors contra la convivència: com afrontar-los des dels municipis?”, que es desenvoluparan des d’ara i fins l’octubre arreu del país.

Les formacions estan dirigides a personal d’ens locals, i tenen com a objectiu abordar i donar resposta a la desinformació que alimenta els discursos d’odi.

La Biblioteca Central de Terrassa va inaugurar ahir el cicle de formacions “Rumors contra la convivència: com afrontar-los des dels municipis?”, impulsat per la Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un conjunt de sessions que s’impartiran des d’ara i fins l’octubre arreu del país.

En concret, hi ha previstes 16 sessions presencials i 4 en línia. Estan dirigides a personal dels ens locals, especialment a responsables de comunicació i premsa, de mediació i de qualsevol àrea en què es tingui contacte amb veïnes i veïns. L’objectiu és combatre la desinformació i la rumorologia que alimenta els discursos d’odi contra determinats col·lectius o sectors de la societat.

La formació, impartida per professionals de la Fundació Desenvolupament Comunitari, està orientada a facilitar estratègies per fer front a la contaminació informativa i per detectar, rebutjar i combatre continguts discriminatoris. En particular, proporciona eines per identificar i respondre rumors i prejudicis contra persones de diferents orígens culturals, i per incorporar una perspectiva de treball comunitari en l’abordatge de la convivència en la diversitat.

Les càpsules tenen una durada de 4 hores i combinen l’explicació teòrica amb casos pràctics i treball de grup. Les sessions permeten identificar i posar en comú situacions que es poden donar en diferents municipis, per tal de reflexionar conjuntament i valorar-ne l’abordatge. A més, es preveu que el desenvolupament d’aquestes sessions contribueixi a l’elaboració d’una guia per a l’abordatge de la rumorologoia i la desinformació contraris a la convivència, des d’un enfocament de drets i amb l’objectiu d’enfortir la cohesió social i comunitària.

Com explica el director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans, Adam Majó Garriga, “l’antídot contra la discriminació i l’odi és reforçar un nosaltres incloent i divers, on allò que uneix les persones que comparteixen una determinada comunitat sigui més fort que allò que les separa”. “Això és impossible construir-ho des del prejudici i la mentida”, subratlla Majó.

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere