Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La startup catalana TRIALING crea una plataforma on els metges poden trobar en pocs clics l’assaig clínic que més s’ajusta als seus pacients

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’aplicació, que ja reuneix usuaris de més de 180 hospitals a l’estat espanyol i Portugal, concentra de moment tota la informació dels assajos clínics relatius a oncologia

Trialing ha rebut un ajut directe de 75.000 euros d’ACCIÓ de la línia Startup Capital, destinada a impulsar el creixement d’empreses emergents amb alt potencial tecnològic

Fundada el 2021 per un grup de metges que havien detectat aquesta necessitat, la startup preveu fer el salt a França abans d’acabar aquest any

La startup catalana Trialing ha creat una plataforma destinada al personal sanitari que permet cercar en pocs clics l’assaig clínic compatible i que més s’ajusta a cada pacient. A més, un cop identificat, l’aplicació també permet als metges iniciar els tràmits per derivar el pacient al centre mèdic on es realitza l’assaig.

Trialing ha estat beneficiària de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. La startup ha rebut 75.000 euros per a l’impuls de la seva tecnologia en els seus primers mesos de vida.

En la seva fase inicial, Trialing ja reuneix tots els assajos clínics que es realitzen a l’estat espanyol i Portugal en el camp de l’oncologia. A través dels algoritmes creats per la startup, garanteix que la informació disponible a la seva plataforma és la més acurada i actualitzada possible per a la correcta presa de decisions dels professionals sanitaris.

Pel CEO de Trialing, Max Hardy-Werbin, “fins ara el més habitual és tirar de contactes i preguntar als coneguts, un mètode que no et dona accés a tota la informació”. A més, afegeix, “als registres governamentals costa trobar informació actualitzada i no disposen dels filtres de cerca adients o les dades de contacte per derivar ràpidament els pacients”.

El directiu de Trialing explica que “la idea sorgeix de la necessitat que teníem com a metges perquè es fan molts assajos clínics, però no hi ha tants hospitals on es duguin a terme”. En aquest sentit, detalla que “poc més de 100 hospitals a l’Estat fan assajos clínics, però en la meitat d’ells no se’n fan més de 10 ja que la majoria es concentren en els quatre o cinc hospitals més grans”. Així doncs, disposar d’una eina que concentri tota la informació “ens ajuda a oferir als nostres pacients la millor solució per al seu cas particular i evitar que depengui de les oportunitats concretes del centre sanitari on es troba”.

L’aplicació de Trialing és gratuïta tant pel personal sanitari com pels centres hospitalaris que hi duen a terme la seva activitat. “No podem monetitzar la major o menor visibilitat o posicionament d’un assaig clínic o un hospital perquè posaríem en risc el fet d’oferir la millor informació als metges”, reflexiona Hardy-Werbin. Un dels principis fonamentals del projecte, afegeix, “és que Trialing sigui una plataforma transparent i universal”.

Pel CEO de Trialing, comptar amb l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ “ha significat la validació de la idea conforme és un projecte que cobreix una necessitat, tindrà impacte i serà rendible; més enllà de l’evident ajuda monetària que suposa en una fase molt inicial de l’empresa per pagar nòmines, per exemple”.

Trialing, nascuda el 2021 a Barcelona, ja compta amb un equip de 17 persones. Després d’una primera incursió al mercat internacional amb l’entrada a Portugal, l’empresa espera fer el salt a França en el que resta d’any 2022.

+++

COMENTARI:

Curiós tant de finançament català i tanta oferta de moviments d’informació que una vegada més una empresa margina la llengua catalana, almenys en el seu Web oficial. Això els hi dona més credibilitat? Pel que es dediquen Trialing no saber gestionar les llengües dona una sospita fonamentada de que la seva línia editorial està ben allunyada de la classe mèdica catalana i del nostre personal sanitari. Una altra oportunitat perduda.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere