Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Convocada la Biennal de Cooperació, Drets Humans i Cooperació “Cooperarium” de la Generalitat Valenciana ( 4 i 5 de novembre)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Generalitat Valenciana celebra la biennal ‘Cooperarium’ amb un programa d’activitats de sensibilització en cooperació orientat a la joventut

El certamen tindrà lloc els dies 4 i 5 de novembre a la Plaça de l’Ajuntament de València

Aquesta edició se centrarà en la difusió de projectes d’acció humanitària, donar a conèixer la situació de les persones desplaçades, les desigualtats en salut o educació i l’impacte del canvi climàtic

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica  del Govern Valencià celebrarà el proper mes de novembre la Biennal de Cooperació, Drets Humans i Cooperació ‘Cooperarium’, que pretén impulsar activitats de sensibilització cap a aspectes tan rellevants de la cooperació valenciana al desenvolupament com són les accions humanitàries; donar a conèixer la situació de les persones desplaçades per conflictes armats, canvi climàtic o desastres naturals; a més de mostrar les desigualtats existents en salut o educació.

El certamen, en què col·laboren diferents ONGDs valencianes i els municipis que formen part de l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, se celebrarà els dies 4 i 5 de novembre a la Plaça de l’Ajuntament de València, amb l’objectiu d’apropar-la joventut valenciana la cooperació basada en l’enfocament dels drets humans.

‘Cooperarium’ comptarà amb un ‘Espai itinerant d’acció humanitària i ajuda d’emergència’, concebut per mostrar als visitants la capacitat d’acció de la resposta humanitària abans situacions d’emergència. En aquest sentit, es disposarà de material informatiu, a més d’exhibir una simulació d’un centre logístic, la instal·lació d’una planta potabilitzadora i d’un campament de persones refugiades.

La Biennal de Cooperació, Drets Humans i Cooperació disposarà alhora d’un ‘Espai d’experiències’ en què s’impartiran tallers per oferir una visió pràctica de les actuacions de la cooperació valenciana en àmbits diversos com la infància, l’accés a l’educació, el dret a la salut, gènere i drets humans, educació per a la pau i drets humans, o lluita contra el canvi climàtic. Els tallers seran organitzats amb la participació de les ONGDs que col·laboren amb la Generalitat en el desenvolupament de projectes de cooperació i educació per a la ciutadania global.

El certamen albergarà un ‘Espai de debats i documentals’ on es desenvoluparan activitats orientades a la reflexió, la trobada i la sensibilització a través de conferències i exposicions.

Finalment, ‘Cooperarium’ inclourà un Espai de música i animació que comptarà amb actuacions i un equip d’animació durant les jornades.

V Pla Director de la Cooperació

El V Pla Director de la Cooperació Valenciana al Desenvolupament estableix entre els objectius el foment d’una ciutadania valenciana crítica, corresponsable i mobilitzada a favor del desenvolupament sostenible i la defensa dels drets humans a nivell local i global.

El repte de la cooperació valenciana a llarg termini, i que afronta també el V Pla Director, és doblegar la corba de desigualtats i la pobresa, avançar en la protecció, respecte i garantia dels drets humans, especialment els drets de les dones, situació agreujada per la pandèmia mundial que una vegada més afectarà especialment la població més vulnerable de territoris, regions i països que es veuen exclosos dels recursos per prevenir i afrontar l’impacte de les crisis.

A través de l’enfocament basat en Drets Humans que se situa com un dels Enfocaments Estratègics del V Pla Director, es busca actuar sobre les causes multidimensionals que es troben a la base de la pobresa, els conflictes i les desigualtats. L’enfocament de drets humans es dirigeix a enfortir les capacitats individuals i col·lectives per avançar en el desenvolupament humà sostenible i acompanyar processos de canvi impulsats des de l’interior de les comunitats, amb la finalitat de millorar-ne les condicions de vida i el benestar.

El V Pla director manté una línia continuista en relació amb el Pla Director anterior i estableix els àmbits d’actuació de la cooperació valenciana a través dels cinc eixos centrals de l’Agenda 2030: Planeta, Persones, Prosperitat, Pau i Aliança.

En aquest sentit, la Comissió de les Corts Valencianes de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat va adoptar al setembre del 2020 una resolució per donar un nou impuls a la cooperació valenciana posant en marxa una fira de drets humans i cooperació.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere