Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: Neguit de milers d’estudiants d’FP que encara no saben si tindran plaça

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El departament diu que un de cada 4 estudiants que obtenen la plaça sol·licitada no s’acaba matriculant, i això endarrereix el procés

Aquest dimecres (7/9/2022) ha arrencat el curs a Secundària i a la Formació Professional, però molts alumnes no podran començar l’FP fins a finals de mes. El problema no són les places –l’oferta s’ha incrementat, de fet–, sinó el procés que se segueix per assignar-les. Això fa que a dia d’avui milers d’alumnes tinguin el neguit de no saber què estudiaran i on, ni si hauran d’acabar optant per la privada.

Un 60% de les places de grau superior estan reservades a alumnes que venen de batxillerat i, a més, molts alumnes sol·liciten més d’una plaça per garantir-se un lloc, i després no s’hi matriculen.

Ho ha explicat el conseller d’Educació, Josep González-Cambray:  

“Un 25% de l’alumnat fa una sol·licitud de cicle formatiu de grau mitjà o de cicle formatiu de grau superior i després no s’hi acaba matriculant, tot i haver-li donat la plaça que ha demanat. Això fa que hàgim de fer un segon procediment d’orientació, informació i matrícula, i fa que el procés no sigui prou immediat o tan immediat com ens agradaria.”

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere