Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els alumnes del País Valencià i les Illes comencen aquest dilluns les classes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els Centres Escolars del País Valencià i els de les Illes comencen avui dilluns 12 de setembre les classes.

Al País Valencià, el curs comença amb menys alumnes per aula i més mestres, tal com va explicar la consellera Raquel Tamarit.

A infantil i primària, hi ha 19,4 alumnes per aula, 1,3 menys que no pas el curs passat, i a l’educació secundària i batxillerat, la baixada és de 0,8 alumnes per aula, i n’hi haurà 26,6.

A més, enguany s’aplicarà la nova llei espanyola, que implica de canviar les metodologies educatives. En relació amb l’educació per àmbits a primer d’ESO, el 81% dels instituts han optat per mantenir-los aquest curs i tan sols el 19% hi ha renunciat.

El TSJ va suspendre cautelarment l’obligatorietat d’impartir les matèries agrupades, però la conselleria ja ha dit que tot continuaria igual fins que no hi hagués una sentència definitiva. Per primera vegada, els alumnes d’infantil, primària, secundària, batxillerat i FP acabaran el curs el mateix dia, el 22 de juny.

Quant a les vacances, les de Nadal començaran el divendres 23 de desembre i acabaran el divendres 6 de gener, i les de Pasqua començaran el 6 d’abril i acabaran onze dies després, el 17. Els festius –més enllà dels tres dies no lectius de què disposa cada municipi– seran el 12 d’octubre, el primer de novembre, el 6 i el 8 de desembre i el primer de maig.

A les Illes, el curs també començarà avui per a tots els nivells, tret de la Formació professional, que comença el 23 de setembre. Tots els alumnes acabaran el curs el 23 de juny, i hauran fet 176 dies lectius. La festa escolar unificada enguany serà el 28 de març. En aquest cas, les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 5 de gener, i les de Pasqua, del 6 al 14 d’abril. La resta de dies festius seran: el 12 d’octubre, el primer de novembre, el 6 de desembre, el 8 de desembre, el 6 de gener, el primer de març i el primer de maig. A més, cada centre pot establir dos dies festius de lliure disposició.

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere