Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València amb el Govern valencià col·laboren per crear una càtedra de CULTURA CIENTÍFICA SOBRE EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’objectiu és abordar els problemes socioambientals del canvi climàtic

La Generalitat Valenciana destina 45.000 euros per a la creació de la càtedra

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Universitat de València (UV) per crear una càtedra de cultura científica sobre emergència climàtica.

L’objectiu de l’acord de col·laboració, al qual la Conselleria destina una ajuda de 45.000 euros, és crear una càtedra amb l’objectiu d’abordar els problemes socioambientals ocasionats pel canvi climàtic.

En aquest sentit, es desenvoluparan activitats formatives, culturals, d’extensió universitària i de recerca sobre aquesta matèria amb l’objectiu d’afavorir la reflexió al voltant de problemàtiques socioambientals, així com a la promoció d’accions encaminades a abordar els reptes relacionats amb l’emergència climàtica .

També cerca promoure el treball competencial, que permet a les persones combinar habilitats, estratègies i capacitats dirigides a donar resposta als desafiaments que planteja el canvi climàtic, afavorir l’alfabetització científica en aquesta matèria i treballar el potencial dels espais verds com a entorns de salut , benestar i aprenentatge.

Així mateix, posa l’accent en el fet que és una oportunitat única per transformar la societat cap a un model més resilient i sostenible, ambientalment i socialment més just.

L’acord assenyala, a més, que el Jardí Botànic de la Universitat de València servirà com a recurs excepcional en el marc de les diferents activitats que realitzaran aquesta càtedra.

Fotografia: Jardí Botànic de la Universitat de València.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere