Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

LaTroca: la trobada de joves creadors digitals impulsada pels governs balear, català i valencià aplega més d’un centenar de persones a Palma

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

LaTroca, la trobada de joves creadors de continguts digitals en català, ha tingut lloc aquest dissabte (15/10/2022) al Teatre Xesc Forteza de Palma. Més d’un centenar de persones, majoritàriament joves, s’han aplegat per conèixer i compartir experiències, generar projectes i fer créixer la xarxa de creadors de continguts digitals en català.

Els representants de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana, Beatriu Defior, F. Xavier Vila i Rubén Trenzano, han donat la benvinguda i han reivindicat la necessitat d’acompanyar, des de les institucions, la tasca que fan els joves creadors en llengua catalana. La iniciativa ha estat impulsada pels tres governs amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, l’Obra Cultural Balear, IB-Jove i la Fundació Deixalles. 

Durant el matí hi ha hagut quatre taules rodones en les quals tiktokers, youtubers, instagramers, gamers, streamers i podcasters d’arreu dels Països Catalans han explicat la seva experiència de creació, les seves reivindicacions i han parlat de la necessitat de crear xarxa entre l’esfera catalanoparlant en l’àmbit de la creació de continguts digitals.

Els joves creadors han aprofitat la jornada per parlar de la situació en què es troben i fer algunes reivindicacions. En aquest sentit, Pol Gise ha apuntat que “per tenir èxit com a creador en català has de ser molt millor empresari que creador. No hi ha finançament privat, trobem a faltar les empreses”. Per la seva banda, Març Llinàs ha explicat que “en format pòdcast hi caben discursos i veus que sovint no tenen cabuda als mitjans tradicionals.”

Berta Aroca ha explicat que “al principi feia contingut amb referències de Catalunya i pensant en tenir públic proper parlava, per exemple, de les universitats. Ara vull fer el mateix contingut que fa tothom en qualsevol país: un dia amb mi? Doncs un dia amb mi!”. Així mateix, Carmen Alonso ha sentenciat que “com més coses es fan, més barreres es trenquen. A partir de #LaTroca escoltaré continguts catalans i balears.”

Després d’un dinar de germanor, s’ha enregistrat un programa en directe amb els creadors del pòdcastTabac i Sobrassadaon han intervingut participants i convidats a la trobada. Finalment ha tingut lloc un concert a càrrec del grup RapRural.

Fotografia: Júlia Mèrida, Ofèlia Carbonell, Març Llinàs i Carmen Alonso a #LaTroca.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere