Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: Creix el nombre de persones que aconsegueixen el certificat oficial C2 de català

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Es publiquen els resultats de la prova, que han aprovat el 78,79 % dels presentats

S’ha fet un esforç extraordinari per atendre l’increment de demanda relacionat amb les disposicions d’Educació sobre l’exigència del certificat

La publicació (31/10/2022) de les qualificacions del nivell C2 dels certificats oficials de català revela una millora en tots els indicadors d’aquest certificat. El percentatge d’aptes s’ha incrementat en 6 punts i mig en relació amb l’any 2021. S’ha passat del 72,50 % al 78,79 %. En total han aprovat 4.187 persones de 5.314 presentats, la xifra més alta mai obtinguda en aquest certificat. Ja havia augmentat molt significativament la inscripció, que s’havia multiplicat per tres respecte de l’any anterior i també la proporció de presentats. Els inscrits han rebut comunicacions personals amb la puntuació i la qualificació obtingudes.

La Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha fet enguany un esforç organitzatiu extraordinari per adaptar-se a l’increment de demanda del certificat C2 que va tenir lloc després de l’anunci que el Departament d’Educació aniria demanant de manera progressiva a nivell als docents. Ha calgut formar examinadors, modificar terminis i escalar la logística. Tot plegat ha culminat amb la publicació de resultats que ha tingut lloc avui, que ha posat fi a la convocatòria de 2022. Es preveu que a final de gener de 2023 comenci un nou període d’inscripcions. 

Pel que fa a al resta de certificats, el nombre d’inscrits a les convocatòries de 2022 ha estat similar al de l’any passat. En el nivell A2, s’han inscrit 141 persones i se n’han presentat 99, de les quals n’han aprovat 62 (un 62,63 %); en el nivell B1 s’han inscrit 249 persones i se n’han presentat 144, de les quals n’han aprovat 100 (el 69,44 %); en el nivell B2 s’han inscrit 523 persones i se n’han presentat 332, de les quals n’han aprovat 277 (el 83,43 %) i en el nivell C1 s’han inscrit 2.510 persones i se n’han presentat 1.786, de les quals n’han aprovat 823, el 46,08 %.

La Secretaria de Política Lingüística avalua els coneixements de llengua catalana d’acord amb els estàndards d’avaluació de llengües dels organismes europeus, i els nivells de competència que certifica es corresponen amb els del Marc europeu comú de referència del Consell d’Europa, instrument de consens i garant de qualitat en els processos d’ensenyament i aprenentatge arreu d’Europa. La Secretaria de Política Lingüística convoca cada any proves dels cinc nivells del Marc: nivell bàsic (A2), nivell elemental (B1), nivell intermedi (B2), nivell de suficiència (C1) i nivell superior (C2).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere