Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou projecte a Catalunya per fer pràctiques a l’estranger amb el Programa Erasmus+ITER Mobility

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El període de sol·licituds estarà obert del 9 al 31 de gener de 2023

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), impulsa un projecte pilot amb l’objectiu d’incentivar l’experiència de la mobilitat internacional en l’àmbit de la Formació Professional per a l’Ocupació.

L’Erasmus+ ITER Mobility, és un programa que té com a objectiu que les persones que cursin o hagin cursat un certificat de professionalitat en els darrers 12 mesos en un dels centres de formació adscrits al consorci ITER Mobility puguin realitzar pràctiques a l’estranger. Aquestes estades tindran una durada d’entre 32 i 62 dies. Entre els centres adscrits s’hi troben els CIFO, centres d’Innovació i Formació Professional del SOC.

Les persones beneficiàries rebran una beca per cobrir l’allotjament, la manutenció, el viatge d’anada i tornada i altres costos derivats de la mobilitat. A més, es realitzarà un seguiment individualitzat a cada participant i, addicionalment, podran demanar un import fix per suport lingüístic per l’aprenentatge de l’idioma al país de destinació. Alhora, el personal vinculat als centres de formació també es podran acollir a aquest programa i realitzar estades a l’estranger d’una setmana per millorar el seu perfil professional amb activitats d’aprenentatge per observació.

Per aquesta convocatòria s’ha establert un pressupost de 126.725,40€ que es distribuirà segons la demandes presentades i fins a esgotar-ne la totalitat. A més, les persones amb necessitats especials també podran sol·licitar finançament addicional per realitzar l’estada internacional.

El termini per presentar la sol·licitud començarà el 9 de gener i s’allargarà fins al 31 del mateix mes. Les mobilitats s’hauran de realitzar entre el 10 d’abril i l’11 de juny de 2023.

Requisits per sol·licitar la beca

En el cas de l’alumnat serà necessari:

  1. Estar inscrit com a demandants d’ocupació del SOC
  2. Estar cursant o haver cursat un certificat de professionalitat en els darrers 12 mesos en un centre de formació membre del consorci ITER Mobility.
  3. No estar matriculat en un cicle formatiu de grau superior o en un grau universitari en el moment de la sol·licitud de la beca.
  4. Haver estat acceptat per una empresa a l’estranger on realitzar la mobilitat de pràctiques.
  5. Tenir permís per viatjar i romandre al país de destí durant els tres mesos d’estada.

En el cas dels professionals vinculats als centres del consorci ITER Mobility:

  1. Tenir un vincle laboral vigent en un dels centres membres del consorci ITER Mobility
  2. Haver estat acceptat per un centre de formació o treball a l’estranger on realitzar la mobilitat d’aprenentatge per observació.
  3. Si escau, disposar de permís per viatjar i romandre al país de destí durant la setmana.

Aquestes estades s’emmarquen dins del programa Erasmus+ 2021-2027 que busca millorar la qualitat de la formació professional a Europa a través d’oportunitats de mobilitat per l’aprenentatge a l’estranger tant per l’alumnat com per alprofessorat i personal no docent implicat en la Formació Professional Bàsica i Cicles Formatius de Grau Mitjà i formació per a l’ocupació i la formació continua.

Centres que formen part del consorci ITER Mobility

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya lidera el Consorci ITER Mobility que està format per centres propis del SOC i una vintena més de centres de formació professional que imparteixen certificats de professionalitat.

Les persones interessades han de contactar amb el seu referent Erasmus del centre de formació on s’hagi cursat el Certificat de Professionalitat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere