Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Govern Espanyol: L’ajut de 400 euros per a alumnes que necessiten suport educatiu ja es pot demanar

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’ajuda s’afegeix als subsidis que poden rebre les famílies amb fills que necessiten suport per discapacitat, trastorn greu de conducta o del llenguatge, trastorn de l’espectre autista o per altes capacitats

L’ajut de 400 euros per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu es pot sol·licitar des d’aquest dilluns (08/05/2023). Es tracta d’una ajuda per a tot l’alumnat que acrediti aquesta necessitat, sense que calgui complir cap condició econòmica, i que, segons el govern espanyol, beneficiarà aquest any més de 240.000 estudiants.

La poden sol·licitar a través d’aquest formulari del Ministeri d’Educació i Formació Professional els alumnes de segon cicle d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, cicles formatius de grau bàsic, així com programes formatius de formació professional.

Han d’acreditar que la necessitat de suport és per una discapacitat, trastorn greu de conducta o de la comunicació i del llenguatge, trastorn de l’espectre autista o per altes capacitats.

Una ajuda complementària

El govern espanyol ha plantejat aquest subsidi com una ajuda extra en el context d’inflació disparada per a famílies que “assumeixen uns costos addicionals molt significatius per atendre les necessitats vitals dels seus fills”. Hi destinarà 200 milions d’euros.

S’afegeix als ajuts que sí que s’atorguen en funció de la renda i el patrimoni familiar i que també poden sol·licitar des d’aquest dilluns les famílies amb estudiants que necessiten suport educatiu.

Aquestes ajudes, que es poden demanar fins al 20 de setembre, van des dels 105 euros que es poden rebre per a llibres i material didàctic, fins als 1.795 euros en concepte de residència escolar, entre d’altres. Inclouen, per exemple, el transport urbà, amb ajuts de fins a 617 euros; el menjador escolar, fins a 574 euros; o la reeducació pedagògica o del llenguatge, amb una ajuda de fins a 913 euros.

L’ajuda de suport educatiu a alumnes amb altes capacitats és única, de fins a 913 euros, i va dirigida a l’assistència a programes específics sempre que aquests programes siguin un complement als estudis.

N’estan exclosos els alumnes amb altes capacitats d’educació infantil, formació professional de grau bàsic o de programes de formació per a la transició a la vida adulta.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere