Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

NAUSICA, especialistes en comunicació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

NAUSICA el programa de feina remunerada sobre comunicació institucional i difusió científica realitzat per professionals que treballen i estudien a la Universitat de Lleida

QUÈ OFERIM ?

Som especialistes en comunicació i oferim el nostre treball en quatre camps:

  1. Màrqueting de difusió científica.
  2. Estratègies de comunicació.
  3. Tasques de Copywriters.
  4. Gestió de la intranet científica del Centre.

 1. Màrqueting de difusió científica

La nostra feina és donar visibilitat permanent del nostre client, tant en la comunitat científica com a l’opinió pública.

Avui només el “màrqueting especialitzat en difusió científica” és l’eina per fer-se veure el centres de recerca. La “venda” científica és el procés més efectiu per fer forat en comunicació. Vendrem el missatge tecnològic i social que l’institut de recerca vol transmetre i això ho fem a traves de tècniques d’argumentació, persuasió i lobbying.

 No hi ha res deixat a l’atzar en difusió: entre la comunitat científica, presentar-se directament o indirectament als esdeveniments de la professió és obligatori, com difondre les bases de dades de producció científica i  participar en l’avaluació dels seus indicadors. De tot això NAUSICA n’ofereix suport i lideratge.

 2.Estratègies de comunicació

Som periodistes especialitzats en difusió científica.

També som especialistes en campanyes de comunicació en la premsa social escrita i difosa en suport paper, i a més tenim les nostres pròpies estratègies per fer difusió de les activitats dels nostres clients en les xarxes socials d’Internet. Ens responsabilitzem dels continguts del Web del centre de recerca.

 A nivell de la comunitat científica actuem a dos nivells: a traves dels comunicadors de difusió científica i a traves dels focus de producció científica. Als primers els hi fem arribar documentació “digerida” del treball del nostre client, mentre que als segons els hi fem arribar aquella documentació “especialitzada” que ens interessa que coneguin i valorin.

 NAUSICA té una consolidada cartera de contactes de representants de mitjans de comunicació socials, d’especialistes en premsa científica i de contactes institucionals, -sobretot de l’àrea catalana, espanyola i anglosaxona.

 3.Tasques de Copywriters

Som especialistes en redacció de textos: som copywriters o sigui  que fem textos clars, per aconseguir comunicar correctament el missatge institucional. Som capaços de presentar per escrit de manera senzilla i entenedora, les temàtiques més complicades d’un institut de recerca.

 Però a més de bona redacció i de bona comunicació escrita, també som especialistes en disseny gràfic i de compaginació editorial, potenciant tota una comunicació gràfica efectiva i de bon gust, d’acord amb els valors estètics del client.

 Els científics usualment són uns bons professionals en la seva especialitat, però també són uns imperfectes funcionals en escriure les seves comunicacions, ponències, conferències i discursos. NAUSICA en fa la redacció final de textos amb plena col·laboració, estil i llenguatge del client.

 Nosaltres  promovem la participació dels investigadors als mitjans de comunicació socials, com en els esdeveniments especialitzats de la comunitat científica.

 4.Gestió de la intranet científica del Centre

NAUSICA prepara la documentació interna del centre en temes de comunicació: des de l’arxiu de difusió científic propi i el de noticies externes que parla del centre de recerca, fins estar al cas de l’impacta del treball de les recerques del client.

 També preparem la Memòria Científica, en la versió popular per a l’opinió publica i en la versió super-especialitzada per a la comunitat científica que volem influir. Òbviament, aquest últim material en anglès.

COM TREBALLEM ?

Usualment el nostre responsable directe és el Gerent de la institució que ens contracta.

Treballem per objectius a complir en terminis establerts, però nosaltres no som “funcionaris de l’antiga escola”, sinó gent de màrqueting, amb això volem dir, que si cal redefinir o canviar coses sobre la marxa, ho fem i farem.

Estem les 24 hores al servei del client, perquè entenem que el nostre treball  de confiança és un treball de suport a un client que normalment és científic d’alt standing o directiu i no hi ha horaris, ni cap de setmanes lliures, per aquesta mena de feina. Fins i tot podem arribar acompanyar al nostre client en viatges professionals, per si cal a ultima hora retocar textos o fer contactes de comunicació.

 Treballem des del nostre despatx, però els professionals de NAUSICA estem localitzables a tota hora, aquesta manera de treballar forma part indissociable del contracte.

 

QUI SOM ?

Som un equip integrat de comunicadors especialistes en comunicació institucional i difusió científica.

Formem part de dues entitats culturals que actuen conjuntament: l’associació Vivència Aranesa i l’associació universitària AMICS de LO CAMPUS de la UdL.

Són dos associacions, que la primera fa de partner econòmic (i és la que factura) i la segona fa de partner del treball  intel·lectual. L’activitat de lucre que desenvolupen aquestes associacions és per invertir-lo novament en activitats culturals i de suport a l’estudiantat amb necessitats, objectius principals de les entitats.

Som els editors de LO CAMPUS, el periòdic universitari de les Terres de Lleida i Aran. Que amb els seus Suplements : LO CAMPUS BARRIS, CLÀSSICA, Goodbye Institut, ER ESTUDIANT i LO CAMPUS MÈDIC, i amb les edicions en paper i digitals, hem editat centenars d’exemplars, durant quatre anys acadèmics.

NAUSICA és la marca del nostre treball de comunicació per a clients externs a la nostre producció editorial.

El Projecte NAUSICA està dirigit per Joan-Ramon Colomines-Companys i  compte amb la dissenyadora Patrícia Sala, a més d’un equip de treball, que va variant segons els tipus d’encàrrecs que tenim dels projectes de comunicació institucional, tant governamental com local, i també en difusió científica, com també en premsa universitària. 

QUAN VALEN ELS NOSTRES SERVEIS ?

Establim un contracte anual amb una tarifa plana mensual pel treball de l’equip de NAUSICA. Començant amb el pagament per avançat de dos mensualitat com a previsió de fons pels treballs. A partir del tercer mes, es cobraran de manera regular les mensualitats.

Com que NAUSICA té al darrera dues associacions culturals, establert per Hisenda, estem exempts de cobrar i pagar IVA. Tenim tota la documentació que ho acredita i que lliurem al client.

Conclusió: el client paga una factura mensual per serveis realitzats.

Òbviament tota mena d’edicions (disseny i impressió) tant en suport paper com digital, el propi Web, traduccions a la llengua que sigui, com despeses de viatges de suport, són unes despeses a part, a càrrec del Centre-Client.  

 

 

NAUSICA   marca dels serveis externs de LO CAMPUS

Associació Vivència Aranesa  /

Associació universitària AMICS de LO CAMPUS de la UdL.

Despatx de Lleida: carrer Pere de Cabrera 12 – 2on 9a 25001 Lleida

e-mail: nausicaserveis@gmail.com

Telèfons:  973204907 / 649405630

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere