Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Projecte TUS : “The University Student / L’universitari”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 1. L’Associació universitària AMICS de LO CAMPUS està muntant un nou projecte de periodisme en llengua anglesa (90%) i catalana (10%) realitzat simultàniament i conjuntament per universitaris del Regne Unit i per estudiants de la Universitat de Lleida.

La  peça clau de l’inici del Projecte TUS és el número zero de la publicació denominada “The University Student” / L’universitari”. (TUS és l’acrònim de la denominació de la revista en anglès). Com a subtítol de la publicació en direm: “A Catalan / English Joint project of University Independent Journalism”.

AMICS de LO CAMPUS n’és el responsable principal i inicialmentaquesta publicació la realitzarem entre la nostra associació universitària i estudiants i dues “Societies” (l’equivalent anglès: d’associació universitària) de la Cranfield University d’Anglaterra.

2. El Projecte TUC és més que una publicació, però el “The University Student / L’universitari” en serà el resultat tangible del treball conjunt entre estudiants de dues comunitats universitàries europees. Serà una eina ja construïda per sumar complicitats.

AMICS de LO CAMPUS de la UdL busca consolidar una línea de contactes internacionals en el món anglosaxó. Es busca consolidar una publicació on conflueixin dues tradicions culturals, dos d’estils de vida i dues maneres de fer acadèmiques: la tradició anglosaxona i la tradició mediterrània.

Aquest projecte de periodisme universitari serà fonamentalment de comunicació científica, noticiari universitari, divulgació de la cultura catalana i anglesa, promoció de Lleida ciutat i projecció de la UdL i del món universitari anglès.

3. El Projecte TUC i la seva publicació central tenen com a destinataris la comunitat universitària de la UdL i també de la comunitat de la Cranfield University.

The University Student / L’universitari tindrà dues versions una de paper i una digital, tant a Lleida com a Cranfield. A més de tenir penjat a la xarxa un blog i comptes al Facebook i al Twitter. D’una manera volguda hi haurà una edició en paper, tant a Catalunya com a Anglaterra, per donar una especifica visibilitat ciutadana d’aquesta mena de periodisme participatiu.

4. Per què un projecte conjunt amb els estudiants de Cranfield University? Perquè aquesta universitat anglesa té avui un acord de col·laboració conjunt amb la UdL pel qual els estudiants d’ETSEA poden obtenir una doble titulació, desprès de cursar-hi un any a Cranfield University. Forma part dels programes de mobilitat d’ETSEA, encara que també hi ha participat estudiants d’altres Escoles i Facultats, com la de Medicina de la UdL.

La Cranfield University és un centre de postgrau especialitzat en recerca i docència en ciència, enginyeria, tecnologia i management. Té dos Campus universitaris i un d’ells està lligat, tant de localització com de treball tecnològic, a un aeroport: el Cranfield Airport. És la única universitat anglesa que té un aeroport per la docència i recerca. A més té un parc tecnològic, el : Cranfield University Technology Park en el que hi ha empreses tant importants com la seu europea de The Nissan Technical Centre. (Per dimensions i per prestacions tot és molt equivalent a la UdL i el seu entorn).

5. Els objectius a assolir amb el Projecte TUS i la seva publicació són:

-Treball entre associacions de diferents països.

-Divulgació científica.

-Fomentar els intercanvis de mobilitat.

-Projectar la UdL.

-Projectar el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, l’Aeroport Lleida-Alguaire i la ciutat de Lleida.

-Promoure l’anglès entre la nostra comunitat universitària.

-Promoure la cultura catalana i anglesa.

-Divulgar el noticiari universitari europeu incloent-hi la nostra comunitat universitària.

6. La seqüència inicial del projecte és:

– Dissenyar i Editar el número zero.

– Constituir un Consell Assessor amb ex-alumnes de la UdL que han estudiat a Cranfield.

– Constituir un Consell Assessor editorial mixta de catalans i anglesos.

– Trobar patrocinadors a llarg termini i altres formes de suport econòmic.

– Iniciar la publicació  per sortir amb regularitat, preveient amb cinc números a l’any acadèmic.

– Posteriorment la base d’universitats al Regne Unit del Projecte TUS s’ampliarà amb la universitat escocesa de Glasgow, la University of Strathclyde. D’aquesta universitat la Càtedra de Farmacologia de la Facultat de Medicina de la UdL n’utilitza les seves simulacions farmacològiques. L’objectiu és ampliar universitats angleses i connectar-les amb les activitats compartides de les nostres Escoles i Facultats de la UdL. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere