Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Entrevista a la nova Presidenta del CEUCAT

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S

Entrevista a Gemma Espigares de la UdL nova Presidenta del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes

1.Ens pots presentar que és el CEUCAT?

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) és el màxim òrgan de representació estudiantil de Catalunya. El CEUCAT és un òrgan creat al 2010 per govern, rectors i estudiants en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya, que té per objectiu coordinar als màxims representants de cada universitat del sistema universitari català i representar la veu de l’estudiantat de les universitats catalanes.

Està format, fonamentalment, pel seu plenari, que és el màxim òrgan del Consell on s’hi prenen les decisions i en el que hi ha els màxims representants d’estudiants de cada universitat (12 titulars i 12 suplents), un president o presidenta i un secretari nomenat per la Generalitat de Catalunya (en algunes ocasions).

Les seves funcions són: debatre temes d’interès interuniversitari, coordinar els Consells de l’Estudiantat, representar els estudiants de les universitats catalanes, preparar les reunions on hi ha estudiants, elevar propostes concretes als organismes competents i augmentar i millorar la participació estudiantil.

2.Que et representa personalment presidir el CEUCAT?

Per a mi presidir el CEUCAT em representa tot un repte i una experiència que segur que recordaré durant molt temps. La veritat és que ja fa més de 4 anys que formo part del Consell de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida (CEUdL) i crec que la representació estudiantil m’ha ajudat a convertir-me en la persona que sóc ara.

El CEUCAT és un projecte molt engrescador que ha tingut una activitat frenètica el seu primer any de vida, tanmateix, això implica una responsabilitat molt gran i una dedicació sovint superior a la que un mateix es pot imaginar. Presidir el CEUCAT implica estar disponible en qualsevol moment i buscar temps d’on es pot, també significa renunciar a altres projectes i a fer coses que els meus companys poden fer, però sobretot suposa seguir incrementant aquesta experiència gratificant que és la representació estudiantil.

La presidència és una forma més de seguir participant i contribuint a la millora del sistema universitari català, liderant un projecte en un moment clau per la defensa de la Universitat de Qualitat, i tenint al costat un equip que treballa dia a dia per fer que tot això sigui possible.

Per a mi, un dels valors més importants del CEUCAT és la pàgina web, a través d’aquesta expliquem, als estudiants i a tota la gent que s’interessa per nosaltres, tot el què fem. És un salt de qualitat pel que fa a la representació estudiantil perquè és dels pocs col·lectius que de forma permanent actualitza i té a disposició de tots els grups d’interès la documentació amb la que treballa, i això permet retre comptes i ser transparents, augmentant alhora la credibilitat i confiança.

3.Presidenta del CEUCAT i Coordinadora del Consell de l’Estudiantat de la UdL: Com t’ho faràs?

Com deia amb molta dedicació, però sobretot amb molta il·lusió i buscant el temps allí on sembla que no hi és. Quan una cosa t’apassiona com em passa a mi amb la representació estudiantil, no hi ha excuses.

Aquest mes de novembre tenim eleccions d’estudiants als òrgans de govern de la UdL i estem treballant perquè tots els centres tinguin representació. A més, s’ha fet un esforç important per buscar relleus del CEUdL, alguns ja hi són i estan treballant molt bé, i altres els anirem descobrint durant aquests mesos.

La veritat és que en aquest món he conegut gent molt capaç, amb la què he compatir temps i esforç per un mateix objectiu i estic segura que encara tindré l’oportunitat de coneixer-ne de nous.

4.Qui és la Gemma Espigares?.

Gemma Espigares Tribó (Lleida, 1988) és estudiant de quart curs del Grau en Infermeria de la UdL. Va començar les seves tasques de representació estudiantil universitària el curs 2009/2010 com a delegada de la seva promoció, posteriorment va ser escollida coordinadora del CdE de la Facultat d’Infermeria de la UdL. Al 2010 entra a formar part de la Junta de Facultat, Claustre i Consell de Govern, i al 2011 comença a formar part del CEUdL, on esdevé sost-coordinadora uns mesos més tard. Aleshores també s’incorpora al CEUCAT i al Consell Social. A finals d’any es converteix en una de les coordinadores del Consell, i gestiona els temes econòmics, la formació i la qualitat.

Des de 2011 presideix l’Associació Estatal d’Estudiants d’Infermeria (AEEE) amb la què ha coordinat l’Organització de les IV Jornades Estatals d’Estudiants celebrades a Lleida i ha iniciat la implementació del projecte d’institucionalització de l’associació.

Al 2011 s’interessa per la Qualitat a la Universitat i realitza el curs d’Estudiants Experts en Qualitat organitzat per la UdL i l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), a partir del que es seleccionada per formar part de la Comissió específica de salut en els programes de Verificació i Seguiment, i de la Comissió d’Estudiants de l’AQU.

Actualment, forma part del CdE i la Junta de Centre, i presideix l’Associació Estatal d’infermeria. A la UdL forma part del Claustre, el Consell de Govern, el Consell Social i la Comissió d’Avaluació de la Universitat (CAU), exercint alhora, les funcions de coordinadora econòmica i de qualitat del CEUdL. És presidenta del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), membre de la Comissió de Governança del Sistema Universitari de Catalunya i col·labora amb l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) en els processos d’assegurament de la qualitat de la universitat. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere