Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

ABiL : Associació de Biotecnòlegs de Lleida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Noves associacions d’estudiants a la Universitat de Lleida

ABiL : Associació de Biotecnòlegs de Lleida

L’Associació de Biotecnòlegs de Lleida (ABiL) va ser fundada el juliol de 2012 per quatre estudiants de biotecnologia i un de màster de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària: el Walter Luzuriaga, president d’ABiL; la Cora Blázquez, secretària general; la Marta Sadurní, tresorera i el Fernando Santamaría i el Marc Tarrés, vocals. ABiL va sorgir amb la idea de donar suport i orientació als estudiants de biotecnologia i ciències afins de la Universitat de Lleida i d’establir col·laboracions amb altres associacions que potenciessin la professionalització del biotecnòleg.

A principis de 2011 vam fer el primer pas per formar ABiL després d’establir una estreta col·laboració amb la presidenta i el responsable de comunicació de l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC): l’Alba Olivares i l’Edu Pérez. Ells ens donaren informació i suport durant tot el procés d’inscripció d’ABiL a la nostra universitat. Finalment, el setembre de 2012 la Vicerrectora d’estudiantat ens va confirmar la constitució d’ABiL al registre d’associacions de la UdL.

Entre els objectius que marquen els estatuts de l’Associació de Biotecnòlegs de Lleida destaquen promoure la creació del Col·legi Oficial de Biotecnòlegs de Catalunya per aconseguir un major reconeixement i professionalització de la biotecnologia. Així com representar, agrupar, informar i orientar a estudiants i professionals amb un interès comú en la biotecnologia i la seva promoció.

Per aconseguir aquestes fites, actualment comptem amb el suport de 87 estudiants del Grau de biotecnologia de la UdL, xifra que tenim previst augmentar properament. També col·laborem activament amb les associacions de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Rovira i Virgili (URV), Universitat de Vic (UVic), Universitat de Girona (UdG), l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC) i la FederaciónEspañola de Biotecnólogos (FEBiotec). Per consolidar les interaccions entre les diferents associacions arreu d’Espanya, anualment s’organitza el Congreso de la FederaciónEspañola de Biotecnólogos, que aquest any ha assolit la seva sisena edició a Madrid. A nivell català, cada any se celebren les Jornades de Biotenòlegs de Catalunya, promoguda per ASBTEC i en col·laboració amb l’associació de biotecnòlegs de la universitat on es realitzen les Jornades. Aquest any les Jornades es van dur a terme a la Universitat de Vic, on es van organitzar tallers formatius i es van debatre les necessitats de les diferents universitats catalanes on s’imparteixen estudis afins a la biotecnologia.

En aquests moments, a ABiL estem treballant per organitzar activitats que es realitzaran durant aquest curs lectiu. Una de les activitats que estem preparant és Les tardesbiotecnològiques, que consisteix en sessions d’orientació pels estudiants que vulguin trobar pràctiques, fer un intercanvi acadèmic, millorar el currículum o trobar feina. Per aquesta raó, des d’ABiL us animem a tots i totes les estudiants amb curiositat per la biotecnologia a formar part de la nostra associació. Per més informació ens podeu trobar al Facebook AbilLleida o al correu abilleida@gmail.com

 W. Patricio Luzuriaga. President de l’Associació de Biotecnòlegs de Lleida (ABiL) 

 

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere