Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

PRIMER EDITORIAL de LO CAMPUS DIARI

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

logo-lcd

PRIMER  EDITORIAL   

Crear un diari digital de premsa universitària de l’espai català de comunicació és una enorme satisfacció i una gran aventura.

Sobretot és una satisfacció participar, ni que sigui de manera modesta, a l’aprofundiment de la qualitat democràtica de la nostra universitat.  Perquè no hi ha democràcia a la universitat sense informació, sense opinió i sense debat. La universitat pública burocratitzada i funcionarial o la universitat privada comercialitzada i com un salvatge negoci, son història o haurien de ser història; i el periodisme universitari pot contribuir a consolidar una universitat  de creació intel·lectual, de risc i renovació, d’actitud crítica i que dóna solucions als gran i petits problemes de la nostra societat. Busquem la professionalitat i la llibertat.

Llibertat que també incideix en la llengua catalana. LO CAMPUS DIARI és una aposta perquè el nostre l’espai de comunicació tingui una eina normalitzada de premsa universitària global en català. La llengua catalana pateix a l’Aula, pateix en el món institucional universitari, pateix en els llibres d’estudi, pateix en el material didàctic i pateix en els apunts. El nostre valencià, illenc, rossellonès, andorrà i alguerès o sigui la llengua catalana necessita espais comuns de treball i diàleg i la nostra publicació en potser una bona plataforma.

Però res és regalat i caldran moltes dosis de militància cultural i de voluntariat per fer possible tants ponts com necessitem i tanta filigrana de teixit florentí com ens fa falta. Som privats i independents, som estudiants i professors, i som uns incordis que de manera constant treballarem  per aquesta causa : que és donar veu a tothom, criticar-ho tot i entendre el que passa a la “botiga i rebotiga” de la nostra universitat, la de parla catalana com la global.♦

Redacció de LO CAMPUS DIARI

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere