Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Curs SOBREVIURE a les RETALLADES a la Universitat Rovira i Virgili

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El curs “Sobreviure a les retallades: estratègies de comunicació per la captació de fons”, s’imparteix a Reus del 12 de febrer al 7 de març, i està organitzat per la Fundació Universitat Rovira i Virgili en col·laboració amb la Federació Catalana del Voluntariat Social i la consultoria Causes

El finançament de les entitats socials depèn en gairebé un 50% dels fons públics, motiu pel qual es veuen afectades per les retallades. A més, l’Administració incrementa notablement els seus terminis de pagament, arribant a pagar a més de 150 dies, i redueix les subvencions de les entitats un 48%.

Davant d’aquesta alarmant situació, les entitats continuen prestant serveis i oferint suports bàsics. En aquest context, les organitzacions no lucratives han d’apostar per la professionalització de la gestió de les entitats. Cal avançar en models organitzatius que permetin aconseguir una major eficàcia i eficiència, replantejant programes i activitats que realment siguin útils i propis. També cal crear sinèrgies amb altres entitats, aprenent a sumar i a treballar de forma conjunta. Finalment, es fa necessari per a la supervivència de les organitzacions obrir-se a l’entorn. Un entorn que sovint desconeix la tasca social que es duu a terme. Sense coneixement no hi haurà legitimitat ni el suport social necessari per aconseguir captar fons.

Aquest són els motius que han impulsat l’organització d’aquest curs, presencial de 32 h que s’imparteix al Centre de Formació Permanent de la Fundació Universitat Rovirs i Virgili (FURV). Té com a objectius professionalitzar la captació de fons i ajudar a prendre consciència de que és necessari tenir una estratègia de comunicació per relacionar-se amb els públics de l’organització, ja que sense estratègia no hi haurà supervivència.

La coordinadora acadèmica és Irene Borràs. Està adreçat a gestors i directors d’entitats no lucratives, responsables de la captació de fons en fundacions que vulguin assolir una formació específica en temes de comunicació, per obtenir una major visibilitat social que repercuteixi de forma positiva sobre els ingressos de l’entitat.

Aquest curs és fruit de l’aliança de diferents agents: la FURV, amb l’objectiu de seguir facilitant el coneixement i l’especialització professional; la Federació Catalana de Voluntariat Social, que agrupa entitats socials de Catalunya i Causes, consultoria especialitzada en responsabilitat, compromís, marca i impacte.

FITXA TÈCNICA del curs

Adreçat a: Gestors i directors d’entitats no lucratives, responsables de la captació de fons en fundacions, ONG’s, Centres especials de treball, associacions, etc… i directors de projectes, d’organitzacions d’acció social, de l’àmbit de l’educació no formal, tercera edat, etc… que vulguin assolir una formació específica en temes de comunicació, per obtenir una major visibilitat social que repercuteixi de forma positiva sobre els ingressos de l’entitat
Objectius: – Conèixer i reconèixer la importància de tenir una estratègia en comunicació i captació de fons
– Ser capaç d’elaborar una estratègia en comunicació i captació de fons
– Desenvolupar i executar les estratègies corresponents
– Optimitzar les accions de comunicació i captació que dugui a terme l’entitat no lucrativa
– Avaluar els impactes aconseguits amb les accions desenvolupades
Dates: del 12/02/13 al 07/03/13
Horari: Dimarts i dijous de 16 a 20 hores
Ubicació: Centre de Formació Permanent. FURV Av. Onze de Setembre, 112 – Reus
Impartició: Presencial
Durada: 32 h
Docent: Irene Borràs Garrido
Contacte FURV: Samantha Gascó, samantha.gasco@fundacio.urv.cat

 

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere